La televisió pública canària fa història amb la retransmissió en directe de l'erupció a La Palma
Per primera vegada en la història de l’audiovisual a Espanya es pot seguir l’evolució del fenomen geològic
La proximitat i la possibilitat de convertir-se en una finestra al món han sigut dues de les qualitats dels mitjans públics autonòmics que ha posat de manifest l’erupció del volcà Cumbre Vieja, a l’illa canària de la Palma, fins al punt de fer història. Gràcies a Radio Televisión Canaria, per primera vegada a Espanya una televisió va mostrar en directe un fenomen extraordinari, com va ser l’inici de l’erupció del volcà.
El fet d’acostar, des del lloc dels fets, una circumstància tan inusual aporta un valor afegit als mitjans públics, que l’audiència aprecia. De fet, els informatius de la televisió canària van assolir un màxim històric, el 41,8% de uota d'audiència, i 356.000 persones van escollir en algun moment l’espai informatiu del passat diumenge.
Situacions històriques, com l’erupció del volcà Cumbre Vieja, posen de manifest el paper de servei públic de les televisions autonòmiques, que com À Punt o la Radio Televisión Canaria intenten apropar el que passa per ser territori, no només a la ciutadania més pròxima, sinó també a la d’altres autonomies o, fins i tot, la de més enllà de les fronteres.