Quina temperatura ens espera durant el mes d’agost?

Després d’un juliol de rècords de calor, sembla que el nou mes continuarà fent molta calor, però l’ambient serà menys bascós

Imatge de la onada de calor a la platja de la Malvarrosa
Imatge d'arxiu d'una onada de calor a la platja de la Malva-rosa / Kai Forsterling (EFE)

Seguint la tendència del mes de juliol, que ha sigut el segons més càlid des que es tenen registres, el mes d’agost comença amb molta calor. Aquest juliol ha sigut el segons més càlid de la sèrie des que l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) té registres, darrere de juliol del 2015, i supera fins i tot el juliol de l’any passat, que ja va ser ben calorós, explica el responsable de climatologia d’AEMET de la Comunitat Valenciana, José Ángel Núñez.

Les elevades temperatures són, en part, culpa de la temperatura de la Mediterrània, que està molt per damunt del que és habitual i també està batent rècords històrics. Així, aquesta última nit de juliol s’ha tornat a batre un nou rècord de temperatura per a aquesta època: des de mitjan segle XIX no hi ha hagut un sol mes amb les nits tan càlides com aquest juliol. 

I agost no ha començat millor, ja que AEMET ha emés avís groc per altes temperatures per a aquest dimarts. De fet, aquest dimecres se superaran els 40 °C o 42 °C graus en zones de l’interior i en les comarques de la Ribera Alta, la Costera i la Vall d’Albaida, segons Núñez. Una intensa calor que ens dona una idea de com serà la resta del mes, perquè tot i que el cap de setmana la calor ens donarà un respir i dijous i divendres les temperatures baixaran fins a deu graus en algunes zones, en tres o quatre dies, de cara a la setmana vinent, tornaran a pujar les temperatures. Això sí, l’expert en meteorologia afirma que l’ambient serà menys bascós perquè es renovarà la massa d’aire humit que ens afecta ara mateix. 

Cal recordar que les temperatures elevades poden arribar a afectar greument la salut, física i mental, especialment la de les persones més majors i la xicalla, per això és recomanable cuidar-se i cuidar la resta davant la calor extrema. Beure molta aigua, evitar eixir al carrer i no fer esport durant les hores més caloroses del dia o fer menjars lleugers són alguns dels consells que ens ajudaran a suportar millor les temperatures altes.

També et pot interessar

stats