Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Els temples gastronòmics valencians premiats per la Guia Michelin

El xef Quique Dacosta lidera el rànquing de llorejats en el territori: tres estreles al restaurant de Dénia i dues més a El Poblet de València

Façana de Quique Dacosta Restaurante / Quique Dacosta Restaurante

La Comunitat Valenciana, protagonista en edicions passades de la Guia Michelin Espanya i Portugal, no té pràcticament presència en el certamen d'enguany. La gala celebrada a Toledo aquest dimarts ha encimbellat amb la tercera estrela dos restaurants, tres n'han rebut la segona i altres 29 n'estrenen la primera, dels quals cap estan al territori. Només el xef Quique Dacosta, extremeny de naixement, però radicat a Dénia (Marina Alta) ha sumat una nova condecoració, per la seua aposta Deessa a l'hotel-restaurant Mandarin Oriental Ritz de Madrid.

No obstant això, la gastronomia valenciana es manté viva en la cima de la cuina espanyola i conserva les distincions atorgades per la prestigiosa guia francesa en anys anteriors. El jurat premia els millors restaurants i valora, a més de la qualitat i frescor del producte, la presentació i el servei. En conjunt hi ha 289 guardonats en tota la península —també s'hi inclou Portugal i Andorra— en les diferents categories d'una, dues i tres estreles. Més d'una vintena s'ubiquen a la Comunitat Valenciana, amb Dacosta, que acumula cinc estrelles en dos locals, com a principal referent. En À Punt NTC n'hem fet una recopilació.

Tres estreles Michelin

Dues estreles Michelin

Una estrela Michelin

També et pot interessar