El temporal de pluja es concentra en les zones de la Comunitat Valenciana amb més dèficit pluviomètric

La Ribera Alta va registrar de mitjana 158,7 l/m² en l'últim any hidrològic, xifra que s’ha superat en només un dia a Carcaixent (160 l/m²)

Conseqüències de la pluja a Alzira
Conseqüències de la pluja a Alzira / Biel Aliño (Efe)

El temporal de pluja que viu la Comunitat Valenciana este dimecres s’ha centrat en les zones que més dèficit pluviomètric van arrossegar l’any hidrològic anterior, que va començar l'1 d'octubre del 2023 i va acabar el 30 de setembre del 2024. Es tracta de les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa, la Safor i la Marina Alta, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

En concret, les pluges han deixat més de 100 l/m² en menys de 24 hores en diversos municipis, com a Carcaixent (160 l/m²), Alzira (147,8 l/m²), Dénia (132 l/m²), Gavarda (118,8 l/m²) i Miramar (111 l/m²). Per fer-se una idea de la magnitud de les pluges de hui, i del dèficit pluviomètric que mantenien fins ara, l’últim informe de l’agència indica que la Ribera Baixa va registrar en l’últim any pluviomètric 142,6 l/m² i la Ribera Alta 158,7 l/m², xifres que pràcticament s’han superat en estes localitats en només un dia. 

L’Aemet ha remarcat que es tracta de ruixats persistents d'intensitat forta, per moments molt forta. Han concretat que més que la intensitat, el més significatiu és la persistència. “L'absència de torrencialitat de l'episodi i la persistència implica que les precipitacions poden ser molt més aprofitables que quan s'acumulen grans quantitats en poc de temps”, asseguren en un fil en la xarxa social X. 

Com a aspecte menys favorable del temporal expliquen que com que el vent en capes baixes no ha sigut molt intens, les precipitacions han afectat sobretot el litoral i les zones pròximes, sense molta penetració cap a l'interior.

També et pot interessar

stats