Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

El Terrer de Paterna, on el franquisme va afusellar 2.238 persones, serà declarat lloc de la memòria

L'Ajuntament de Paterna l'incorporarà també al PGOU com a bé de rellevància local juntament amb les fosses comunes del cementeri i el camí de la Sang

El mur de la zona del Terrer, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica publica aquest dilluns una resolució en el DOGV en què inicia l'expedient per a declarar la zona del Terrer de Paterna, també coneguda com el mur d'afusellament, com a lloc de la memòria de la Comunitat Valenciana i la inscripció d'aquesta en el catàleg de llocs i itineraris de la memòria democràtica de la Comunitat.

Ací s'ha documentat l'afusellament de 2.238 persones, provinent de 191 pobles de la Comunitat Valenciana i de 60 municipis espanyols més, per part de les tropes franquistes en els dies posteriors a la derrota del bàndol republicà en la Guerra Civil espanyola.

En paral·lel, l'Ajuntament de Paterna (Horta Nord) ha iniciat els tràmits per a modificar el pla general d'ordenació urbana (PGOU) a fi d'incloure el Terrer com a bé de rellevància local, juntament amb les fosses comunes del cementeri i el camí de la Sang.

El tinent alcalde de Protecció a les Persones, Participació i Ocupació i president del Consell de Recuperació de la Memòria Històrica, Julio Fernández, ha celebrat el reconeixement i ha destacat la contribució de l'ajuntament a la recuperació i dignificació de la memòria històrica. Des de 2015 Paterna ha obert més de 20 fosses comunes del cementeri municipal, en les quals s'han recuperat les restes de més de 1.000 víctimes de la repressió franquista.

També et pot interessar