Tesla tria Aldaia per a instal·lar una nova estació de supercarregadors de vehicles

La xarxa d'estacions elèctriques de la companyia arriba als 720 punts de càrrega a Espanya

Una de les estacions de càrrega de vehicles de la companyia (arxiu)
Una de les estacions de càrrega de vehicles de la companyia (arxiu) / Tesla

El fabricant d'automòbils elèctrics estatunidenc Tesla ha triat el centre comercial Bonaire, a Aldaia (Horta Sud), per a situar una de les cinc noves estacions de supercarregadors que ha obert este estiu en àrees d'alt trànsit estival. L'objectiu és "atendre la creixent demanda local de totes dos ciutats, a més del trànsit estiuenc". Segons afirma la marca, després d'estes noves obertures, la xarxa arriba ja a un total de 76 estacions i 721 preses de càrrega en el territori nacional.

A més, Tesla ha obert noves estacions a Vitòria, Estepona (Màlaga), Torre del Mar (Màlaga) i La Roca Village (Barcelona). La companyia d'Elon Musk ha informat que en 2024 Tesla ha posat en marxa dotze noves estacions amb 112 preses de 250 kW i n'ha ampliat set existents, afegint 40 noves preses de 250 kW.

D'esta manera, el mes d'agost ja ha superat el nombre d'obertures d'anys anteriors. A més, ha començat treballs de modernització en algunes estacions: han substituït els antics carregadors V2 pels nous V4 d'última generació.

La xarxa a Espanya compta amb una mitjana de deu preses per estació, amb una potència mínima de 150 kW. Quasi el 70% del total de les preses que opera Tesla tenen una potència de 250 kW, la qual cosa es tradueix en fins a 275 quilòmetres addicionals en només quinze minuts de càrrega.

L'empresa també indica els temps de càrrega recomanats en cada estació i un càlcul aproximat de la quantitat d'energia disponible segons l'estil de conducció, altitud o temperatura. Amb l'aplicació mòbil, els usuaris de Tesla poden veure la disponibilitat de llocs, supervisar l'estat de càrrega o rebre una notificació quan el vehicle estiga preparat per a reiniciar la marxa.

També et pot interessar

stats