El tiktoker Apitxat denuncia un nou cas de discriminació lingüística

El jove no va ser atés al seu centre de salut de Sagunt per parlar en valencià

Capura del perfil d'Apitxat a TikTok
Captura del perfil d'Apitxat en TikTok
05 de novembre 2022 - 12:41

L’estudiant de medicina i creador de continguts en valencià Xavi Rico més conegut a les xarxes com a Apitxat, ha denunciat que va patir discriminació lingüística al centre de salut de la seua ciutat, Sagunt (Camp de Morvedre).

El jove relata que va acudir a urgències i que en la consulta, mentre explicava en valencià a la metgessa el motiu de la seua visita, ella el va interrompre i li va demanar que parlara en espanyol. Aleshores va demanar ser atés per una altra persona que entenguera el valencià i la situació novament es va repetir amb una altra metgessa i una infermera, que van assegurar que no l'entenien. Finalment, va posar un full de reclamacions perquè ningú el va atendre.

Apitxat és conegut a les xarxes pels seus continguts divulgatius lingüístics i en TikTok té més de 80.000 seguidors. Alguns dels seus vídeos més vistos reivindiquen l’ús del valencià entre persones que entenen la llengua, ja que tal com afirma: "no hi ha cap problema, vosté pot continuar parlant el castellà i l'altra persona pot seguir parlant el valencià, perquè hi ha un acte comunicatiu".

També et pot interessar

stats