Tornen a avariar-se les barreres del pas a nivell d’Alfafar on va morir una jove fa una setmana

El veïnat, tot i admetre la celeritat dels operaris que han reparat el sistema de seguretat, denuncien que han tornat a fallar en plena hora punta de conductors i vianants

Barreres Alfafar

A penes una setmana després de l’últim accident mortal en les vies del tren al pas per Alfafar i només unes hores després que Adif, l’administrador de les infraestructures ferroviàries, es comprometera amb els alcaldes d’aquesta població i de Sedaví a accelerar la supressió del pas a nivell, el risc ha tornat a quedar de manifest. Les barreres del pas a nivell d’Alfafar s’han avariat de nou, encara que, com admet el veïnat que ha traslladat la denúncia a À Punt, els tècnics d’Adif han acudit amb celeritat a reparar-la i en poc de temps han tornat a estar operatives.

Tot i això, aquesta nova incidència ha tornat a deixar uns minuts les barreres sense funcionar, amb el consegüent risc per a vehicles i vianants que creuaven aquest transitat pas a nivell a primera hora del matí, coincidint amb ple horari d’anada a l’escola i d’entrada al treball.

En aquesta ocasió, a més, els veïns denuncien que han viscut moments de tensió amb els operaris d’Adif que han acudit a reparar l’avaria. Segons el relat dels testimonis consultats per À Punt, els treballadors que han anat a arreglar-la els han demanat que no gravaren les imatges i, davant de la negativa del veïnat, asseguren que els han arribat a “amenaçar”.

Tot i que la Policia Local ha arribat als pocs minuts de l’avaria per a regular el trànsit, els veïns lamenten que es repetisca una incidència que posa en perill vianants i conductors. Recorden que la vespra de l’últim accident mortal, el tercer en les vies del tren en els últims deu mesos, també es van avariar les barreres. I la setmana prèvia a l’accident, també. Els residents dels voltants del pas a nivell asseguren que aquestes avaries són recurrents.

Encara que admeten la rapidesa per a reparar l’avaria d’aquest dijous, el veïnat lamenta el perill que suposa tindre enmig del poble un pas a nivell, amb molta freqüència de pas de combois, amb el sistema de seguretat avariat. En aquest sentit, apunten que aquest dijous, durant el temps que han estat inoperatives les barreres, desenes de xiquets han creuat el pas a nivell per a dirigir-se a l’escola, amb l'única advertència dels semàfors en roig quan s’aproximava el tren.

El veïnat ha exigit, en nombroses ocasions, l'eliminació d'aquest pas a nivell. L'última, la setmana passada, en una concentració multitudinària.

Aquest incident s’ha registrat unes hores després que aquest dimecres, passat el migdia, finalitzara una reunió dels alcaldes d’Alfafar i Sedaví amb els responsables d’Adif, que va concloure amb el compromís de l’ens gestor de les infraestructures ferroviàries d’estudiar la viabilitat del soterrament de les vies a més curt termini del previst inicialment i que contempla també la supressió del punt negre en què s’ha convertit el pas a nivell d’Alfafar. 

També et pot interessar

stats