Tornen a furtar el Jesuset del barri de Benimaclet, a València

És la tercera vegada en dos anys i la segona en dues setmanes

Foto del Jesuset al betlem del barri valencià de Benimaclet, on hauria d'estar la figura / À Punt NTC

Fa dues setmanes, el 9 de desembre, van furtar el Jesuset del pesebre de mida real que planta la Confraria dels Sants de la Pedra i Crist de la Providència de Benimaclet, i aquest matí la figura havia tornat a desaparéixer. 

Encara més, la confraria, que s’encarrega de les Festes Patronals de Benimaclet des de fa segles, va començar a plantar aquest betlem de mida real l’any passat i ja els van furtar el Jesuset. I enguany ja van dues vegades. La primera vegada, els lladres deixaren una caricatura de la figura en el seu lloc, i aquesta vegada només hi queden les restes de massilla amb què el Jesuset estava apegat al llit de palla. 

Després del primer robatori d’enguany, la confraria va decidir tancar el naixement a la nit per a evitar més furts, però la tanca no ha detingut els lladres, que s’han colat dins i han arrancat el Jesuset, apegat amb massilla.

Podríem estar davant d’una moda, ja que la Comunitat Valenciana pateix una onada de robatoris en betlems des que va començar el mes de desembre. A més del de Benimaclet, aquest cap de setmana dos joves en furtaren un altre a Sant Vicent del Raspeig (Alacantí) i demanaren un rescat de 2.000 euros per ell a través d’un vídeo en TikTok que va servir perquè la policia els detinguera.

La nit de diumenge, a Elda (Vinalopó Mitjà) furtaren el betlem que havia instal·lat l’associació Amics de Bolón a la serra homònima. En aquest cas, el naixement era de mida normal i el furtaren sencer. El promotor de l’associació, Juan Manuel Mestre, va assegurar a À Punt que aquest mateix dimarts n’instal·larien un altre. 

També et pot interessar

stats