Tornen les tempestes generalitzades, amb avís taronja al litoral de les comarques del nord

Les precipitacions s'han desplaçat de l’interior a la costa, i han deixat més 100 l/m² a Vilafranca i més de 80 a Énguera i a Vallada

Els bombers rescaten una família que havia quedat atrapada en el cotxe per la pujada d'una rambla / Consorci Provincial de Bombers de Castelló
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de setembre 2024 - 18:13 Actualitzat: 19 de setembre 2024 - 22:46

El paraigua ha tornat a ser el protagonista d’este dijous de vesprada a la Comunitat Valenciana, després d’un breu recés de les pluges al llarg del matí. Les tempestes generalitzades, que poden ser localment fortes, han afectat al llarg de tota la vesprada especialment el litoral nord i sud de Castelló, que està en avís taronja, i la costa de València, que està en avís groc, segons l’Agència Estatal de Meteorologia.

Els primers ruixats més intensos han començat a primera hora de la vesprada, amb tempestes que s'han desplaçat de l’interior a la costa, i han deixat en només una hora més de 20 l/m² a Énguera, Requena i Vallada. També a Torreblanca s’han registrat 45 l/m² en només quatre hores.

Pel que fa a la precipitació acumulada, les dades més destacades segons l'Avamet, són 89 l/m² a Vallada, 87 l/m² a Énguera i 56 l/m² a Canals. Però on més ha plogut esta vesprada és a Vilafranca, concretament a l’observatori de la Pobla del Bellestar, on una tronada es troba estàtica a la zona des de les 16:00 hores. Segons l'Avamet, s’han registrat 119,2 l/m² des de primera hora de la vesprada, però les precipitacions han anat disminuint cap al final de la vesprada.

Precipitacions acumulades durant este dijous de vesprada
Precipitacions acumulades durant este dijous de vesprada / À Punt Oratge

Pel que fa a les intervencions de les forces i cossos de l'Estat, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha actuat per a rescatar una família de tres membres que s'havia quedat atrapada dins del cotxe a causa de la crescuda d'una rambla, a Alcossebre. Afortunadament, estan bons de salut i només han necessitat ajuda per a eixir de la zona. Una vegada més, els bombers demanen precaució durant episodis de pluges fortes com el que vivim.

Per la seua banda, Emergències de la Generalitat recorda que no s'han de travessar zones inundables, guals o barrancs mentre hi haja risc de pluja.

Tot apunta que la inestabilitat meteorològica pot allargar-se fins dissabte. De fet, de matinada les pluges podrien ser molt abundants al centre i litoral nord. A més, des de mitjan matí hi podria haver noves tempestes, que tornarien a generar-se a l'interior i que es desplaçarien cap a la costa. En esta ocasió, l'interior d'Alacant també quedaria afectat pels ruixats intensos. 

També et pot interessar

stats