Transició Ecològica comença a fixar les noves partions maritimoterrestres a Dénia

El veïnat afectat s’ha manifestat amb el suport de la Generalitat, i demanen la suspensió del procediment

Tècnics del ministeri de Transició Ecològica fixant la nova delimitació de costes / À Punt NTC

Els tècnics del Ministeri de Transició Ecològica han recorregut aquest dimarts els deu quilòmetres de litoral de Dénia (Marina Alta) per a fixar la nova delimitació que estableix la llei de costes, mentre els propietaris afectats s’han manifestat amb el suport del director general de Costes de la Generalitat, que fa costat als propietaris. 

Segons aquestes projeccions, el terreny que queda afectat per les noves partions passarà a ser de propietat pública malgrat que ara hi haja vivendes. A canvi, s’atorga als propietaris una concessió de 30 anys, prorrogable a 75, però els afectats que s’han manifestat aquest dilluns han demanat poder accedir als informes tècnics en què s’ha basat la Direcció General de Costes per a fer aquesta nova delimitació de la costa pública. També demanen la suspensió del procediment perquè –afirmen– les imatges en què s’han basat són del 2020 i la situació ha canviat molt a les platges.

El Ministeri de Transició Ecològica, per la seua part, recorda que les noves delimitacions són provisionals i que el centenar d’immobles afectats tenen, des d’aquest dilluns, quinze dies per a presentar al·legacions. La Generalitat ha anunciat que presentarà al·legacions perquè abans de fer aquests nous límits i perjudicar el veïnat s’han d’acabar tots els projectes de regeneració i recuperació del terreny perdut per inacció. 

El sentir del veïnat afectat amb què ha parlat À Punt és unànime. Estan consternats amb la nova llei perquè, després de molts anys invertint diners en les vivendes de primera línia, ara els diuen que no són seues. Però de moment només poden esperar els passos següents de la via administrativa i veure si aconsegueixen fer comprendre a Costes que aquestes vivendes “són una riquesa i un perjuí per a la mar”, ha indicat el president de l’associació d’afectats per la llei de costes, Pedro Pastor. 

També et pot interessar

stats