Transports aprova el projecte de la connexió directa entre la V-30 i l'A-3 a València per damunt del Túria

Les obres inclouen la construcció d'un pont més sobre el riu i l'habilitació d'itineraris per a vianants i bicicletes

Zona d'actuació del projecte aprovat provisionalment
Zona d'actuació del projecte aprovat provisionalment / Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha aprovat provisionalment el projecte de la connexió directa entre la ciutat de València i les autovies V-30 —que circumval·la València— i l'A-3 —que uneix la capital amb Madrid—, que salva el tram final del nou llit del Túria als municipis de València, Xirivella i Mislata. L'objectiu de l'actuació, segons argumenten des del govern espanyol, és millorar la connexió que hi ha a hores d'ara i alleugerir el trànsit a la zona, que és un dels punts de l'àrea metropolitana que més es col·lapsa diàriament.

Els treballs tindran un pressupost aproximat de 56 milions d'euros, segons el ministeri.

A més dels enllaços per als vehicles, este projecte contempla nous itineraris per a vianants i bicicletes. A més, les obres preveuen mesures de protecció acústica en l'entorn urbà "per a impulsar una mobilitat activa, sostenible, segura i sana i contribuir a potenciar la cura de medi ambient i la qualitat de vida de la ciutadania".

El projecte se sotmetrà pròximament a tràmit d'informació pública, la qual cosa implica la publicació de l'anunci en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Es contempla remodelar l'enllaç de la V-30 amb l'A-3, ampliar a quatre carrils l'autovia A-3 en sentit Madrid des d'este enllaç fins a la desviació d'accés a l'aeroport, construir sis noves estructures i ampliar-ne tres.

Entre les construccions a fer, destaca un nou pont, paral·lel a l'existent sobre el llit del Túria, que servirà també per a salvar l'encreuament sobre la V-30. A més, s'ampliarà el pas inferior de l'avinguda 9 d'Octubre i les passarel·les per a vianants dels ramals de Madrid-Barcelona i de l'A-3.

També et pot interessar

stats