Arriben al port d’Alacant 35 migrants rescatats de dues pasteres al cap de Palos i Torrevella

A bord de les embarcacions viatjaven tres menors d’edat, que ja han sigut atesos per la Creu Roja

Salvament Marítim ha traslladat els migrants fins al port d'Alacant, on Creu Roja els està prestant assistència
Salvament Marítim ha traslladat els migrants fins al port d'Alacant, on Creu Roja els està prestant assistència / Creu Roja Alacant

Salvament Marítim ha rescatat aquest dimarts al matí dèsset migrants, tots homes, i un d'ells menor d'edat, que anaven en una embarcació precària a la deriva després de ser albirada a 37,5 milles del cap de Palos, a Múrcia, i els han traslladats fins al port d'Alacant, on Creu Roja els està prestant assistència, segons ha explicat l'ONG en el seu compte de Telegram. Tots es troben en bon estat de salut, segons Creu Roja.

Fonts de Salvament Marítim han indicat que la pastera ha sigut albirada a les 10:42 hores quan navegava a la deriva a unes 37,5 milles de cap de Palos per un veler, que ha alertat de la situació.

Salvament Marítim ha informat del fet a la Guàrdia Civil i ha mobilitzat a l'embarcació Salvamar Leo, que ha rescatat els ocupants de la pastera, pel que sembla magrebins, i els ha portats al port de la capital alacantina, on l'Equip de Resposta Immediata en Emergències d'Ajuda Humanitària a Immigrants arribats per Costa (ERIE AHIC) de Creu Roja es troba en aquests moments atenent-los. L'organització humanitària ha assenyalat que informarà de l'estat de salut d'aquestes persones una vegada conclosa l'assistència.

Aquesta vesprada, Salvament Marítim ha comunicat que s'ha localitzat una segona pastera al litoral de Torrevella. A bord hi viatjaven també díhuit persones, dues d’elles menors, dels quals un és un menor no acompanyat. Creu Roja, que ja atén els migrants al Port d’Alacant, ha informat que una persona ha hagut de ser traslladada a un centre sanitari amb símptomes d’hipotèrmia. 

També et pot interessar

stats