Els treballs de desenrunament de l'edifici de Campanar inclouran la retirada de la façana ventilada

Les tasques s'iniciaran a partir d'este dilluns i s'allargaran durant almenys quatre mesos

Façana dels dos blocs arrasats per l'incendi de Campanar, sis mesos després dels fets
Façana dels dos blocs de l'edifici de Campanar arrasat per les flames, sis mesos després dels fets / EFE

Els treballs de desenrunament que es desenvoluparan en els dos blocs de cases de l'edifici del barri de Campanar de València que va ser arrasat pel foc el passat mes de febrer inclouran, entre altres intervencions, la retirada de les restes de la façana ventilada a partir de la segona planta i la neteja de la llana de roca adherida.

Les actuacions començaran a partir d'este dilluns després que l'Ajuntament de València haja emés una resolució favorable per a l'ocupació de la via pública, la col·locació d'un tancat provisional i l'inici de les tasques de desenrunament.

Les tasques inclouran la retirada de les restes de paraments verticals d'habitatges, tant interiors com de parets mitgeres, restes de falsos sostres, paviments d'habitatges i replans, cobertes en plantes d'entresolat o les restes d'electrodomèstics, mobiliari o estris de cada habitatge, segons ha detallat este dissabte l'Associació de Propietaris Afectats per l'Incendi (Aproicam).

D'altra banda, també es retiraran i es netejaran les restes de l'incendi de les zones comunes i la piscina, es netejaran els tancaments de la façana mitjançant la retirada de tancaments metàl·lics i vidres en finestres i balcons, s'eliminaran les restes de la façana ventilada a partir de la segona planta i es netejarà la llana de roca adherida a la façana.

També es retiraran totes les instal·lacions d'electricitat, climatització, aigua, telecomunicacions o sanejament a partir de la segona planta, els equips d'aire condicionat de les cobertes i les cabines d'ascensors.

El cost del desenrunament, per al qual es calculen almenys quatre mesos de treball, s'ha xifrat en 1,5 milions d'euros. La xifra l'assumiran les companyies asseguradores, que també s'encarregaran de la despesa de la redacció del projecte, amb un valor d'1,1 milions d'euros.

Sis mesos després de l'incendi

El 22 d'agost es complien sis mesos des del tràgic incendi, que va provocar la mort de deu persones, va destruir completament 138 habitatges en qüestió d'hores i va deixar sense casa centenars de persones. Segons l'informe elaborat per la policia científica, l'incendi va tindre un "únic i principal" focus: el frigorífic situat en la cuina de l'habitatge número 86, punt des d'on el foc es va propagar a la resta de l'immoble.

Un total de 99 famílies van ser reallotjades en primera instància en un edifici municipal d'habitatge públic al barri de Safranar de València. El consistori els va atorgar la cessió gratuïta dels pisos per un termini de sis mesos. El 26 d'agost, però, es va acabar eixe termini i ara només queden en l'edifici set famílies que continuen i sobre les quals el consistori va explicar que presenten diferents casuístiques i que seran analitzades "amb molt d'afecte i amb molt de detall".

Un informe pericial encarregat pels propietaris dels blocs va concloure a principi de juny que l'edifici podia ser finalment rehabilitat, una notícia que els propietaris dels habitatges van rebre amb els braços oberts, ja que sempre s'han mostrat favorables a tornar a construir l'edifici de Campanar.

També et pot interessar

stats