La façana de l'edifici de Campanar llueix blanca pels treballs de rehabilitació

De moment, s'ha netejat la façana i s'ha buidat per complet la primera planta

Donald Trump wins Iowa caucus
Edifici de Campanar, després dels treballs de rehabilitació / À Punt NTC

Els treballs per a netejar la façana i retirar les runes de l'edifici incendiat al barri de Campanar avancen a bon ritme. És el pas previ a la reconstrucció de l'immoble perquè els propietaris puguen tornar a viure a la finca d'ací a dos o tres anys. De moment, la façana ja està pràcticament neta i la primera planta s'ha buidat del tot.

Les actuacions van començar el passat dilluns 2 de setembre, després que l'Ajuntament de València emetera una resolució favorable per a l'ocupació de la via pública, la col·locació d'un tancat provisional i l'inici de les tasques de desenrunament.

El cost del desenrunament, que durarà almenys quatre mesos, s'ha xifrat en 1,5 milions d'euros. La xifra l'assumiran les companyies asseguradores, que també s'encarregaran de la despesa de la redacció del projecte, amb un valor d'1,1 milions d'euros.

Mig any després de l'incendi

El 22 d'agost es va complir mig any des del tràgic incendi que va provocar la mort de deu persones, va destruir completament 138 habitatges en qüestió d'hores i va deixar sense casa centenars de persones. Segons l'informe elaborat per la policia científica, el foc va tindre un focus "únic i principal": el frigorífic situat en la cuina de l'habitatge número 86, punt des d'on les flames es van propagar a la resta de l'immoble.

Un total de 99 famílies es van reallotjar en primera instància en un edifici municipal d'habitatge públic al barri de Safranar de València. El consistori els va atorgar la cessió gratuïta dels pisos per a un termini de sis mesos. El 26 d'agost, però, es va acabar eixe període i ara només queden a l'edifici set famílies, sobre les quals el consistori va explicar que presenten diferents casuístiques que seran analitzades "amb molt d'afecte i amb molt de detall".

Un informe pericial encarregat pels propietaris dels blocs va concloure a principi de juny que l'edifici es podia rehabilitar, una notícia que els propietaris dels habitatges van rebre amb els braços oberts, ja que sempre s'han mostrat favorables a tornar a construir l'edifici de Campanar.

També et pot interessar

stats