Tres joves rescatats en una pastera prop de Mallorca viatjaven amb més migrants que van morir durant la travessia

L'embarcació precària va eixir aproximadament fa vint dies des d'Algèria

Imatge d'arxiu d'un vaixell de Salvament Marítim
Imatge d'arxiu d'un vaixell de Salvament Marítim / Europa Press

A Menorca, es busca prop de la costa una desena de migrants que probablement han mort en naufragar una pastera a uns 185 quilòmetres a l'est de Mallorca. Hi ha tres supervivents: dos adolescents de 15 anys i un jove de 21 anys.

Segons han informat la delegació del govern i la Guàrdia Civil, un helicòpter de Salvament Marítim amb base a Palma va fer el rescat al voltant de les 13:30 hores en resposta a la petició de l'organisme homòleg francés.

Els joves migrants rescatats han assegurat que l'embarcació havia partit feia aproximadament uns vint dies d'Algèria amb altres persones que van morir durant la travessia.

Anteriorment, un veler de bandera francesa havia albirat la pastera en aigües de França, entre Menorca i Sardenya, i havia pujat a bord els tres únics ocupants, que estaven ferits. Els tripulants d'eixa embarcació alertaren aleshores el servei de salvament francés, MRSC, que al seu torn va sol·licitar la col·laboració de Salvament Marítim de les Balears per a l'evacuació dels tres joves, que van ser traslladats en helicòpter a l'Hospital Son Espases de Palma, on ingressaren a les 15:30 hores.

El jove de 21 anys ha arribat en estat greu i els dos menors d'edat en estat menys greu, ha informat el servei d'emergències sanitàries 061. Els rescatats han explicat que la pastera va eixir fa uns vint dies d'Algèria amb un nombre indeterminat de persones, de les quals totes havien mort en el trajecte a excepció d'ells.

Fins ara, la cerca duta a terme per un avió de rescat francés en la posició on s'ha localitzat la pastera ha resultat infructuosa i en la barca no s'ha trobat cap cos. Salvament ha comunicat el succés a la uàrdia Civil, la Policia Nacional, el centre de coordinació d'emergències 112 i el 061 de les Balears.

També et pot interessar

stats