Tretze anys per intentar assassinar a la seua exparella per no voler reprendre la relació

L’home, que tenia una ordre d’allunyament, va recórrer 300 quilòmetres per atacar-la quan eixia de casa

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

Un home de 48 anys, espanyol, ha sigut condemnat per l'Audiència d'Alacant a 13 anys de presó per intentar assassinar la seua exparella sentimental pegant-li amb una barra similar a un bat de beisbol després que ella es negara a recuperar la relació. L’atac es va produir a la porta del domicili de la víctima, de qui tenia una orde d'allunyament, a Ibi (Alcoià) quan ella es disposava a anar a treballar. Segons la sentència dictada per un tribunal de la secció primera, l'encausat es va desplaçar des de la localitat d'Alcázar de San Juan (Ciudad Real) on vivia en eixe moment “amb la intenció de matar la seua exparella sentimental, perquè no acceptava que haguera decidit posar fi a la relació”.

El tribunal concreta que “perseguint tal objectiu” l'acusat portava “una barra massissa de fusta o metall, similar a un bat de beisbol, mentre esperava al costat del portal” de l'edifici en el qual residia la seua exparella, “perquè coneixia els seus horaris i sabia que no tardaria a eixir al carrer per a acudir al lloc de treball”. Quan la dona va eixir del portal, l'acusat es va acostar a ella “sobtadament” i “amb la intenció de llevar-li la vida i servint-se de la barra de fusta o metall”, la va colpejar fortament en repetides ocasions al cap malgrat que ella es cobria amb els braços i demanava que parara. La víctima va caure a terra mentre el condemnat continuava colpejant-la, però una veïna va traure el cap al balcó i va cridar que venia la policia. L’atacant va propinar dos últimes puntades de peu a l’exparella i va fugir. Finalment, va ser detingut al seu domicili a Alcázar de San Juan.

L'home havia sigut condemnat uns dies abans per assetjament sobre la víctima, amb una orde d'allunyament a una distància mínima de 300 metres. L'acusat, que només va respondre a les preguntes del seu defensa durant el judici, va declarar que no recordava els fets, però va reconéixer l'autoria i va assegurar que se'n penedia. A més, va al·legar que en eixe moment no era conscient del que feia perquè, en eixa època, consumia alcohol i cocaïna.

El tribunal el considera autor d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa i amb traïdoria, perquè va agafar la víctima “per sorpresa” en una actuació planificada, ja que es va desplaçar 300 quilòmetres fins a Ibi. A més dels 12 anys i sis mesos de presó per eixe delicte amb els agreujants de parentiu i discriminació de gènere, la sentència afig set anys de llibertat vigilada i la prohibició d'aproximar-se a la víctima a menys de 500 metres, així com una indemnització de 41.379,51 euros en concepte de responsabilitat civil. També el condemna a sis mesos més per infringir l’orde d’allunyament.

També et pot interessar

stats