El Tribunal de les Aigües i el Gremi de Sastres i Modistes reben la Medalla d’Or de València

La ciutat nomena el poeta Marc Granell, els esportistes Ricardo Ten i Víctor Claver fills predilectes, mentre que Miquel Navarro i Rosita Amores es converteixen en fills adoptius

Els guardonats amb les distincions muncipals de València, en finalitzar l'acte de lliurament dels reconeixements
Els guardonats amb les distincions muncipals de València, en finalitzar l'acte de lliurament dels reconeixements / À Punt NTC

El Tribunal de les Aigües, que enguany celebra el 15é aniversari de la declaració com a patrimoni immaterial de la humanitat, i el Gremi Artesà de Sastres i Modistes, creat el 1247 per Jaume I, són les dos entitats que han rebut este dilluns les medalles d’or que concedeix la ciutat de València amb motiu del Nou d’Octubre. Al costat d'estes dos històriques entitats, les medalles d’argent han tingut enguany un marcat caràcter femení: en la Coordinadora Feminista de València i les Dones del Palmar. La Unitat de Lactància Materna de l'Hospital Peset, en marxa des de fa onze anys, ha sigut reconeguda amb la medalla de bronze.

D’altra banda, el poeta Marc Granell, l’esportista paralímpic Ricardo Ten i el jugador de bàsquet Víctor Claver han sigut nomenats fills predilectes de la ciutat, títol honorífic que València atorga a aquells veïns, nascuts a la ciutat, que han destacat en els seus àmbits. També ha rebut esta distinció, a títol pòstum, el cineasta i productor Luis Lucía Mingarro.

El reconegut escultor Miquel Navarro, pare de la icònica Pantera Rosa o El Parotet, i l’artista Rosita Amores, que ha fet “convertida en un mite popular” per la seua “contribució innegable a la música, l'espectacle, la televisió i el cinema valencians” també han sigut nomenats fills adoptius.

Les onze entitats i personalitats guardonades enguany pel consistori, coincidint amb la celebració del Nou d'Octubre, han rebut les distincions, de caràcter exclusivament honorífic, de mans de l’alcaldessa de València, María José Catalá, en un solemne acte que ha tingut lloc a l’hemicicle de l’Ajuntament.

Durant la intervenció en l’acte, l’alcaldessa de València ha reivindicat “l’autoestima del poble valencià”, que considera necessària “per a avançar, unir i enfortir el poble valencià”. En paraules de Catalá, les onze persones i institucions guardonades representen eixe llegat del poble valencià: “Les cinc institucions i les sis persones distingides representen l'ADN dels valencians, és gent talentosa, creativa, que s’ha esforçat i compromés a parts iguals”.

La màxima autoritat municipal ha recordat que amb les distincions que s’ha lliurat este dilluns, la ciutat atorga “el major i més digne reconeixement als seus fills i als qui, no sent de València, l’han escollida, l’han estimada, respectada i cuidada, i han contribuït a enfortir-la i fer-la volar molt alt”. 

També et pot interessar

stats