El TS confirma la presó permanent revisable a un home acusat d'assassinar el bebé de la seua parella a Elx

La mare de la criatura va ser absolta del crim però la van condemnar per un delicte de maltractaments

Façana del Tribunal Suprem
Façana del Tribunal Suprem / À Punt NTC

La sala penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a presó permanent revisable a un home que va assassinar amb quatre colps violents un nadó de set mesos, fill de la seua parella sentimental, a la casa familiar a Elx.

El tribunal ha desestimat el recurs de cassació del condemnat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que va confirmar la pena de presó permanent revisable que el jurat de l'Audiència Provincial d'Alacant havia dictat per l'assassinat del menor. Tot i que a la mare del xiquet la van absoldre del crim, la van condemnar a un any de presó, com a la parella, per un delicte de maltractaments.

En el recurs, l’home sostenia que es tractava d'un homicidi imprudent i argumentava que no podia considerar-se raonablement que l'acusat admetera la possibilitat de la mort del menor. La sentència ho rebutja i subratlla que “resulta difícil negar” que qui “de forma particularment violenta” colpeja un nadó de set mesos al cap en quatre ocasions “no haguera contemplat l'alta probabilitat de provocar-li la mort, representació que no el va inhibir de desenvolupar la seua conducta”.

Segons els fets provats, el 15 de maig del 2021, en un establiment públic l'home va reprendre el menor “amb una violència desproporcionada” i li va propinar “una forta galtada a la cara”. La mare de la víctima va presenciar els fets, però “lluny de protegir el fill o recriminar l'acció” a la parella, “ho va tolerar”. Nou dies més tard, el 24 de maig, la dona se'n va anar a treballar i va deixar el xiquet a càrrec de l'home a la casa familiar, moment en què este va colpejar amb gran violència la criatura al cap i li va provocar lesions que li van causar la mort.

El tribunal també ha desestimat el recurs de cassació interposat pel pare de la criatura, que impugnava la quantia de la indemnització —de 25.000 euros— establida en la sentència en concepte de reparació pel mal moral causat. Respon en la sentència el magistrat Leopoldo Puente que la indemnització, encara que certament és inferior a l'establida en el sistema de valoració de danys personals, no s'ha fixat de manera arbitrària i injustificada. “Descansa, per contra, sobre consideracions raonables i raonadament exposades, sense que s'advertisca cap motiu substancial per a rectificar-les”, subratllen els magistrats.

També et pot interessar

stats