El TSJCV admet a tràmit el recurs de Compromís contra el decret d’admissió escolar del districte únic

La formació celebra la decisió judicial i apunta que ja va advertir que el decret que ja s’aplica pot generar situacions “racistes”, com “finalment s’han creat”

EuropaPress 3921042 profesora junto alumnos educacion primaria aulas colegio les arts reciente
El decret contra el qual ha recurrit Compromís regula el procés d'admissió del pròxim curs escolar / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha admés a tràmit el recurs contenciós administratiu que va interposar Compromís contra el decret que regula el procés d'admissió en els centres educatius valencians per al pròxim curs.

Així ho recull una resolució de la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del TSJCV, que dona nou dies als interessats en l'expedient administratiu perquè puguen personar-se i contra la qual cap recurs de reposició en el termini de cinc dies.

Compromís va presentar el 7 maig un recurs contenciós administratiu contra este decret que, entre altres qüestions, estableix el districte únic en la sol·licitud de plaça i va demanar com a mesura cautelar la suspensió d'este decret, que regula el procés d’admissió als centres educatius ja obert.

Per a Compromís, el decret "fomenta un districte segregador, guetos educatius i que els centres trien l'alumnat i no a l'inrevés, amb un punt discrecional".

El diputat de Compromís Gerard Fullana ha celebrat la decisió judicial i ha destacat que la coalició ja va advertir que este decret "crearia situacions racistes", que "finalment s'han creat", tal com "han denunciat els pares i mares".

En declaracions als periodistes a les Corts, on este dilluns es debaten les esmenes al projecte de llei educativa de PP i Vox, Fullana ha assenyalat que hi ha centres que estan utilitzant el punt extra "per a triar l'alumnat" segons el naixement, si fan treballs en la parròquia o per a evitar a famílies que estiguen en l’atur.

La Confederació d'Ampas Gonzalo Anaya va presentar la setmana passada una queixa al Síndic de Greuges per considerar que en la concessió del punt a "la circumstància específica" que atorguen els centres educatius en el procés d'admissió d'alumnat hi ha "discriminacions per raó de naixement, origen, procedència o religió", entre altres.

Per part seua, la diputada del PP Beatriz Gascó ha defés que la llei que es tramita a les Corts serà jurídicament "impecable", i ha considerat que és "de justícia social" que totes les famílies, independentment del barri on visquen, "puguen anar al col·legi que trien".

"Tenen tot el dret a recórrer-lo, però ja veurem com acaba", ha manifestat Gascó, qui ha lamentat que es vulga llevar "drets als valencians de poder anar i escolaritzar-se en el centre que desitgen, independentment de la seua condició econòmica".

També et pot interessar

stats