El TSJCV confirma que existeix una relació laboral entre els ‘riders’ i Deliveroo
La sentència certifica que els treballadors no poden ser autònoms perquè això vulnera clarament l'Estatut dels Treballadors
El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha desestimat un recurs de súplica interposat per Deliveroo contra una sentència anterior i ha confirmat que existeix relació laboral entre els repartidors i l’empresa.
La sentència recorreguda assenyalava que els ‘riders’ tenien una relació de caràcter laboral amb l'empresa i condemnava les parts a passar per aquesta declaració, amb totes les conseqüències legals inherents.
Per a Intersindical Valenciana, que va representar diversos treballadors, la sentència torna a ser molt clara a l'hora d'afirmar que l'empresa recurrent no és una mera intermediària en la contractació de serveis entre comerços i repartidors.
"No es limita a prestar un servei electrònic d'intermediació consistent a posar en contacte consumidors i autèntics treballadors autònoms, sinó que fa una tasca de coordinació i organització del servei productiu", diu el sindicat.
Així, Intersindical explica que la sentència deixa clar que els ‘riders’ no han de ser autònoms ja que això vulnera clarament l'Estatut dels Treballadors perquè tenen clarament tres punts essencials que demostren la relació laboral: “dependència, treball per compte alié i retribució"
No és la primera vegada que els tribunals i Inspecció de Treball es pronuncien a favor dels treballadors. L’estiu passat el Tribunal Suprem va reconéixer que hi havia una relació laboral com a fals autònom entre un repartidor i l’empresa Glovo.