El TSJCV desestima el recurs d'Educació i ratifica la paralització dels canvis en les plantilles de professorat

L'STEPV exigeix l’aplicació immediata dels acords i l'adjudicació de les 833 places docents que falten per cobrir

Un aula escolar en una imatge d'arxiu
Una aula escolar en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat este dimarts el recurs que va interposar la Conselleria d'Educació al setembre; el curs passat, eixe recurs va tractar de suspendre un acord sobre plantilles de docents, subscrit en juny del 2023 pel govern del Botànic, dins d'una taula sectorial d'Educació. A més d'acceptar la suspensió cautelar i impugnar la taula sectorial, ratifica la decisió després del recurs de reposició presentat per Educació.

Els acords signats amb l'anterior govern del Botànic suposaven un augment de les plantilles docents dels centres de 5.200 professors —que havia d'implementar-se en dos anys—, de manera que el 70% del professorat estaria cobert en el curs 2023-24 i el 30% restant, en el següent.

La Generalitat argumentava en el seu recurs que no s'havia ponderat prou els interessos públics i de tercers implicats en l'adopció de la mesura; a més a més, subratllava la necessitat de "valorar els interessos en conflicte" així com el perjudici d'"impossible difícil reparació", segons consta en dos actuacions notificades pel TSJCV.

En elles, els magistrats reiteren que "és evident la concurrència" d'un periculum in mora —el mal jurídic que podria derivar-se del retard en el dictat d'una resolució definitiva— i, fins i tot, "l'eventual pèrdua de la finalitat legítima dels recursos" interposats per dos sindicats —STEPV i COOO PV— de no accedir-se a la suspensió.

La Conselleria d'Educació ha informat que està estudiant la sentència i la possibilitat de presentar un recurs de cassació, ja que la decisió del tribunal no és ferma i es pot interposar este recurs.

L'STEPV exigeix l'adjudicació de les 833 places docents que falten per cobrir

"El temps i la justícia han acabat donant la raó al sindicat", han celebrat des del sindicat de treballadors i treballadores de l'ensenyament del País Valencià (STEPV) en un comunicat, on han afirmat que "es van denunciar uns acords de plantilles que estaven en vigor i eren plenament legals". Per això, l'organització sindical ha demanat una reunió d'urgència i exigeix tant a Educació com a la Direcció General de Personal Docent l'aplicació dels acords de plantilles del 2023 "i, per tant, l'adjudicació amb caràcter immediat de les 833 places docents que falten per cobrir en els centres educatius del País Valencià".

En concret, segons ha indicat el sindicat, s'han d'adjudicar 183 places per a centres d'infantil i primària. Quant a secundària, batxillerat i FP, hi ha 52 llocs de treball destinats a codocència, 89 a coordinadors i càrrecs directius, 119 en orientació educativa, 86 contractes de coordinació de cicles formatius, 152 per a desdoblaments entre tercer i quart d'ESO i altres 152 llocs de treball per a tutories.

"Insistim i exigim també negociar una addenda als acords per a mantindre les poques millores que van introduir les instruccions i que afecten principalment els centres d’educació infantil de 0 a 3 anys, ja que és una qüestió únicament de voluntat política", han afegit el sindicat.

L'STEPV també ha lamentat "la deriva involucionista de la Conselleria d'Educació des de la presa de possessió del nou govern del PP l'estiu passat". Segons han acusat, l'any ha estat marcat "per les retallades a tots els nivells, l'arraconament del valencià i les polítiques a favor de la concertada i en detriment de la pública".

També et pot interessar

stats