Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

El turisme idiomàtic visita la Comunitat Valenciana

El 20% dels estudiants que volen estudiar idiomes busquen la costa valenciana.

Un grup d'estudiants estrangers passeja per la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Els estrangers que volen aprendre castellà ho fan amb aquest sistema que barreja les classes d'idioma a les acadèmies i les pràctiques en activitats culturals i lúdiques gràcies a les quals coneixen les ciutats, la cultura, l'arquitectura i l'oci nocturn. Des de l'any passat, la Comunitat Valenciana ha passat a ser la segona amb més estudiants que busquen aquests cursos intensius amb turisme. Ho fan en un període de dos o tres setmanes, segons l'elecció, i durant aquest temps s'aprén castellà a l'aula i al carrer. Els que tenen un cert nivell acaben perfeccionant-lo.

És el cas de Veronica Himanova. Aquesta jove de la República Txeca assegura a À Punt Mèdia: "Com que no puc parlar el castellà al meu país, cada dia el vaig oblidant. Per aquest motiu he triat aquests cursos en vacances. Volia millorar-lo un poquet, refrescar-lo i, a més, conéixer noves ciutats".

L'anomenat turisme idiomàtic és un fenomen en expansió. Durant els últims tres anys, l'increment d'estudiants de totes les parts del món ha sigut significatiu. Cada any arriben a les acadèmies de Castelló, València i Alacant, un 5% més d'estudiants de castellà. Clara Pons, directora acadèmica d'una de les organitzacions que es dediquen a aquest tipus de cursos, Españolé, assegura: "Açò no ha fet més que començar. L'espanyol està de moda des de fa ja alguns anys i és cert que tenim més alumnes cada any. I les previsions ens diuen que anirà en augment".

Dos de cada deu trien la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana és la segona que més alumnes estrangers rep cada any. L'any passat vingueren més de 21.000 joves. Són 2 de cada 10 dels que van vindre a Espanya a fer turisme idiomàtic. Els que més ens visiten són els italians, els alemanys, els francesos, els anglesos i els holandesos. Per la proximitat, els estudiants europeus són els més abundants. Però també de qualsevol racó del planeta com ara la Xina, el Japó, el Brasil, els Estats Units o el Canadà.

Acompanyem un grup a fer un tour fotogràfic per la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Ací aprenen o es reciclen. Axel Phil és un estudiant suec, amb una experiència de dos anys amb el castellà. Una classe setmanal a l'institut li ha fet obrir boca per a no vindre amb un nivell zero. "Aquesta és la meua segona vegada a València per a estudiar l'espanyol. M'agrada l'escola, m'agrada el sistema, m'agrada conéixer gent i m'agrada molt la ciutat", confessa, Axel.

El mateix li passa a Mandy Schreiter. Aquesta jove alemanya vol ser professora de castellà al seu país. "La veritat és que jo vaig estar ací a València fa dos anys fent un curs de dues setmanes i el 2015 hi vaig viure un mes i mig. Estic enamorada d'aquesta ciutat i per això, tornar és sempre un plaer", diu Mandy.

Com Mandy, alemanya, una bona part repeteix. Ella compleix el perfil que més visita la ciutat del Túria. És una del 64% de dones que trien la Comunitat Valenciana per a aprendre la llengua de Cervantes. El 36% són homes. I el grup més nombrós és el dels joves que tenen entre 19 i 25 anys. 

Vora el 60% dels que venen solen vindre sols o acompanyats d'amics o la parella. La resta venen en grups de més de 10 membres. Però hi ha una tendència que apunta que la gent de més edat, entre els 40 i 65 anys, estan descobrint aquest sistema d'estudi. 

Els estudiants, venen, estudien una llengua que està de moda al món i coneixen part de la Comunitat Valenciana en uns cursos intensius de tres setmanes. Turisme i classes. El turisme idiomàtic.

També et pot interessar