Directes
Ara en la televisió
ESCOLA D'INFERMERIA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

El turisme d’incendis: una pràctica gens recomanable

Les autoritats i els serveis d’emergència demanen no apropar-se a la zona cremada per a evitar problemes

Una família osberva els efectes de l'incendi a Terrateig / À Punt NTC

És un altre dels efectes inesperats que generen incendis com el de Montitxelvo: el turisme. Les imatges de les flames engolint-se la massa forestal s'han estés com la pólvora aquests dies per les xarxes socials, i una vegada passat el foc són moltes les persones que s’apropen al lloc dels fets per a veure en primera persona com ha quedat la serra.

Però aquesta és una pràctica molt desaconsellada per les autoritats i els serveis d’emergència. Tot i això, sempre hi ha curiosos que es desplacen fins a la zona cremada per a fer el que ja s'ha batejat com a turisme d'incendis.

Encara que l'incendi de Montitxelvo continua actiu, alguns dels camins s’han obert i ja es poden transitar des d’aquest matí. Aquesta situació ha fet que ciclistes i bombers coincidisquen en el mateix trajecte. 

Per aquest motiu, Sílvia Ferrer, alcaldessa de Terrateig, ha demanat comprensió a la població curiosa. “Sí que demanaria, amb el cor en la mà, que ho entenguen i que en les pròximes dues setmanes, fins que açò no acabe, evitem el turisme d'incendi perquè ens pot provocar més problemes que una altra cosa”, ha manifestat.

En la mateixa línia s'ha expressat Pilar Bernabé, delegada del govern, que ha recomanat a les persones que s'aproximen que ho facen "en un espai més allunyat del perímetre de l'incendi".

Perquè en un moment especialment delicat com el que s'està vivint aquests dies, el més assenyat és posar les coses fàcils als serveis de bombers i emergències i veure les imatges a través de la televisió o les xarxes socials.

la Vall d’Albaida Incendi Montitxelvo Incendi forestal