Ucraïna denuncia l'atac rus a un centre comercial amb "més de mil" civils a l'interior

L’establiment, que segons el president Zelenski no té cap valor estratègic, estava a la ciutat de Krementxuk, on es troba la refineria més gran de petroli del país

Imatges de l'atac rus amb míssils al centre comercial de Kremenchuk / Twitter: @Europa Press /@Podolyak_M

Rússia ha llançat un atac amb míssils a un centre comercial amb centenars de persones a la ciutat de Krementxuk (centre d’Ucraïna) que s’ha saldat amb almenys 10 persones mortes i 50 ferides, de moment, segons ha comunicat el governador provincial de Poltava, Dmitro Lunin, a través del seu canal de Telegram. De les 50 persones ferides, 21 estan hospitalitzades i 6 d'elles es troben en estat greu mentre els equips de rescat continuen apagant el foc i els equips sanitaris treballen.

"Els ocupants van disparar un míssil contra un centre comercial on es trobaven més de mil civils. El centre comercial està en flames i els equips de rescat estan lluitant contra el foc. El nombre de víctimes és impossible d'imaginar", ha afegit Lunin.

Per la seua banda, el president del país, Volodímir Zelenski ha dit també a Telegram que al moment de l’atac hi havia unes mil persones a l’establiment i això fa que els míssils han pogut causar un nombre “impossible d’imaginar” de víctimes. Els bombers encara estan intentant extingir el foc causat per les explosions, així que pot ser que s'hi troben més persones mortes o ferides.

Zelenski ha assegurat també que el centre comercial no plantejava "perill" per a l'exèrcit rus ni tenia "cap valor estratègic". "És només un intent de la gent de fer una vida normal, la qual cosa enfureix molt els ocupants. Rússia continua atribuint la seua impotència als ciutadans comuns. És inútil esperar adequació i humanitat de part seua”, ha agregat el cap de l’executiu ucraïnés.

A més, un dels assessors del govern de Volodímir Zelenski, Mikhaïl Podoliak, ha publicat un vídeo en el seu compte de Twitter en què afirma que Rússia ha atacat l'establiment a migdia "només perquè vol matar i omplir-ho tot de sang ucraïnesa".

Krementxuk és una ciutat industrial a la vora del riu Dnipro, a la regió de Poltava, i és el lloc de la refineria de petroli més gran d'Ucraïna. Abans de la invasió russa hi vivien 217.000 persones.

Nacions Unides condemna l’atac

El portaveu de les Nacions Unides, Stephane Dujarric, ha afirmat que “qualsevol atac que colpeja un centre comercial és del tot deplorable”. També ha recordat que durant el cap de setmana a Kíiv un edifici residencial va resultar danyat, deixant algunes persones atrapades entre les runes i que els míssils han colpejat zones a l'oest del país, allunyades de la primera línia així com a la regió de Donbass. Per això ha recalcat una vegada més que “les parts estan obligades pel dret internacional humanitari a protegir civils i infraestructures civils”.

A més, ha afirmat que hi ha preocupació pel que fa a la intensificació dels combats i que esperen que les converses entre Rússia i Ucraïna continuen i que s’arribe a un acord. 

També et pot interessar

stats