Les últimes tempestes provoquen "conseqüències catastròfiques" a Vistabella del Maestrat

La situació que més preocupa és la d'una família que està incomunicada perquè l'aigua ha destrossat 400 metres de la pista que dona accés a la seua masia

Inundacions a Vistabella del Maestrat
Les precipitacions han desencadenat escorrenties en pistes forestals, camins inundats i despreniment de roques / Ajuntament de Vistabella del Maestrat

Vistabella del Maestrat ha registrat pluges intenses durant dimarts passat que van arribar als 137 litres per metre quadrat, una quantitat "molt elevada que ha deixat unes conseqüències catastròfiques", segons ha explicat l'alcalde, Jordi Alcon. El consistori ha obert sis expedients de danys materials per tot el terme municipal.

La situació que més preocupa és la d'una família que ha vist com l'aiguat ha destrossat quasi 400 metres de la pista que dona accés a la seua masia.

"Estem treballant ja per a tornar a la normalitat i ajudar esta família. Ara estan incomunicats i no poden eixir més que a peu i travessant el barranc amb aigua", ha comentat Alcon. "Necessitarem l'ajuda de les administracions amb més recursos com la Diputació de Castelló o la Generalitat Valenciana", ha subratllat el primer edil.

Segons ha indicat l'Ajuntament, les precipitacions han desencadenat problemes "greus" com escorrenties en pistes forestals, camins convertits en barrancs, despreniment de roques per la força de l'aigua o inundacions en zones del pla de Vistabella del Maestrat.

"Hem actuat ja amb maquinària per a obrir el pas d'aigua, però amb els recursos de què disposa el consistori no podem fer front a una situació com esta", ha apuntat l'alcalde de Vistabella del Maestrat.

"La situació és de molta preocupació. Un episodi amb tanta intensitat fa plantejar-nos demanar la situació d'emergència per al poble", ha conclòs.

També et pot interessar

stats