La UMH crea una tecnologia per a accedir al cervell de les persones amb discapacitat visual

El nou mètode implanta elèctrodes per a ajudar les persones cegues o amb visió residual a percebre l'entorn i orientar-se millor

Una nova tecnologia de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, en imatges / À Punt NTC

Investigadors de la Universitat Miguel Hernández d'Elx han desenvolupat un sistema de neuronavegació, com si fora un GPS, per a accedir al cervell de manera segura i implantar elèctrodes en persones amb discapacitat visual, amb l'ajuda d'un robot mèdic. 

La prioritat era accedir amb una cirurgia poc invasiva, un objectiu que han aconseguit, com explica el director de l’Institut de Bioenginyeria de la UMH, Eduardo Fernández. Els elèctrodes s'implanten al cervell i estimulen l'escorça visual, el que pot ajudar les persones cegues o amb visió residual a millorar la mobilitat i inclús, a percebre l'entorn i orientar-se millor.

Tot i que de moment només una persona ha sigut operada seguint aquesta tècnica, els investigadors de l'Institut de Bioenginyeria estan molt satisfets amb els resultats. A través d'un orifici de mil·límetres, van implantar els elèctrodes de manera molt precisa i poc invasiva.

També et pot interessar

stats