Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Roda de premsa del ple del Consell

Un equip d’investigadores valencianes ha aconseguit convertir restes agrícoles en dolços i llepolies

El seu projecte afavoreix l’economia circular al mateix temps que permet reaprofitar molts residus

Investigadores valencianes aconsegueixen aprofitar restes de fruita per a fer dolços i llepolies / À Punt NTC

En la majoria d’ocasions, les restes agrícoles acaben convertint-se en fem, però un equip d’investigadores valencianes del centre tecnològic Ainia han aconseguit convertir sobres de cítrics i altres fruites en productes com ara natilles, gelatines o, fins i tot, substituir els espessidors d’origen animal que contenen les gominoles. 

No només aprofiten les restes dels cítrics, també d’altres fruites com el caqui o el meló d’Alger més fruites, explica a À Punt NTC Mariana Valverde, del departament de Tecnologies i Processos d’Ainia. Amb les restes del meló d’Alger obtenen pectines, molt valorades en la indústria alimentària com espessidors o estabilitzants, i amb les del caqui han aconseguit fabricar llepolies 100% veganes.

Però l'aprofitament no s'acaba ací, també han obtingut un producte ric en fibra que utilitzen com a ingredient principal per a fabricar uns cereals perfectes per a acompanyar iogurt o postres lactis. De fet, segons Ainia, un fabricant de productes lactis està plantejant-se fer-los servir per a elaborar algun dels seus productes. 

Una tecnologia que afavoreix l’economia circular i permet aprofitar molts tipus de residus diferents, assegura Valverde. 

València Ciència Tecnologia

També et pot interessar