Directes
Ara en la televisió
TRESOR O TRASTO
Ara en la ràdio
ALLÀ ON NAIXEN LES CANÇONS (reemissió)

Un estudiant de la Universitat de València representa Espanya davant de la Unesco

El jove parlarà durant la Conferència per la Educació per al Desenvolupament Sostenible sobre un projecte de biodiversitat

L'estudiant de la Universitat de València Yeray López / Europa Press

Yeray López és estudiant a la Facultat de Química de la Universitat de València (UV) i, durant dos dies, és, a més, representant d’Espanya en la Conferència Mundial de la Unesco, on tindrà l’oportunitat de parlar sobre l'educació per al desenvolupament sostenible. La trobada, que té lloc de manera virtual del 17 al 19 de maig, analitza la problemàtica ambiental actual i la sobreexplotació de recursos, el canvi climàtic i la crisi ambiental a nivell planetari.

El jove, que ja va assistir a la Conferència Estatal Infantojuvenil pel planeta celebrada a Alcaraz (Albacete), com a representant de la Comunitat Valenciana, torna amb la iniciativa de complir l’objectiu 15: vida en ecosistemes terrestres. “En el meu centre educatiu assumim el compromís d'apadrinar un parc natural i participem en un projecte de conservació del corriol cap-roig, anomenat Charly&Co, en col·laboració amb els tècnics del Parc Natural de les Llacunes de la Mata i Torrevella", ha explicat.

En aquest projecte va participar tota la comunitat educativa de l'IES número 1 Libertas de Torrevella. La iniciativa ha permés a Yeray participar en altres actes com a ponent per a parlar sobre desenvolupament sostenible.

En la Conferència de la Unesco Yeray forma part de l'equip espanyol, on també hi ha representants del Ministeri d'Educació i Formació Professional, de la Direcció General de Polítiques de Desenvolupament Sostenible del Ministeri d’Afers Estrangers i membres del Centre Nacional d'Educació Ambiental del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. A més, la societat civil està representada a través de Futuro en Común i Confint.

Un paper crucial en l’educació

Durant els tres dies, els representants de cada país participen en diverses reunions i tracten d’arribar a acords per a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030, tant a nivell educatiu com civil. 

La Conferència Mundial de la Unesco destaca el paper "crucial"  de l’educació per al desenvolupament sostenible “per a assolir" tots els objectius de desenvolupament sostenible i el procés de reconstrucció després de la Covid-19. Algunes activitats són d'accés obert i en unes altres només poden participar les persones convidades.

També et pot interessar