Un helicòpter que fumigava arrossars en l'Albufera xoca contra un cablejat elèctric, sense ferits

Un equip de rescat dels bombers s'ha mobilitzat al lloc del sinistre, al terme municipal d'Alfafar, per a assistir l'únic ocupant, que n'ha eixit il·lés

Un helicòpter dels bombers rescata l'helicòpter accidentat a Alfafar
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 d'agost 2024 - 11:42 Actualitzat: 06 d'agost 2024 - 13:30

Un helicòpter amb un únic ocupant ha xocat contra un cablejat elèctric prop de l'Albufera, al terme municipal d'Alfafar, per causes que encara es desconeixen. Afortunadament, tot ha quedat en un ensurt i el pilot, que ha pogut estabilitzar l'aeronau, ha eixit il·lés del xoc, segons ha pogut saber À Punt NTC.

L'aparell, propietat de l'empresa RTS, sobrevolava la zona fent tasques de fumigació als arrossars del parc natural quan, de sobte, s'ha topat violentament amb el cablejat elèctric. L'havien contractat llauradors de la zona per tal d'erradicar la plaga de la Pyricularia, un fong que fa malbé l'arròs, ha explicat a este mitjà el secretari general de la comunitat de regants Séquia de l'Or, Manolo Planells.

Un equip de rescat del Consorci Provincial de València s'ha mobilitzat ràpidament cap al lloc de l'accident després que entrara l'avís a les 10:46 hores, tal com han informat fonts d'este cos d'emergències. En concret, hi ha acudit un helicòpter V990 i un grup de rescat en altura per a assistir el pilot, un jove en la trentena, i remolcar l'aeronau accidentada en una imatge espectacular.

Les causes de l'incident estan ara investigant-se. Els regants asseguren que fa vint anys que contracten este servei a RTS per a fumigar el fong de la Pyricularia i un sinistre d'este tipus només ha ocorregut dos vegades. Precisen també que el xic als comandaments tenia "experiència" en este tipus de trajectes i havia acumulat "moltes hores de vol" en processos de fumigació.

Segons han traslladat a À Punt fonts pròximes al cas, l'helicòpter sinistrat té uns 25 anys. Del colp amb els cables se li ha trencat el rotor de darrere i la part de davall, ja que s'han partit els patins de la base. Després de l'impacte s'ha quedat varat i, una vegada l'han desencallat amb un remolc, està a l'espera que arribe un camió tipus góndola per a portar-lo a la base central ubicada a Múrcia. Una vegada allà, seran els perits d'aviació civil els que valoraran els danys per a determinar si val la pena reparar-lo o donar-lo com a sinistre total.

També et pot interessar

stats