L'home atrinxerat a Alzira assassina l'exparella i se suïcida

El grup d'homicidis de la brigada provincial de la policia judicial de València es fa càrrec de la investigació per a aclarir els fets

Dispositiu policial al voltant del domicili on estan l'home atrinxerat i els ostatges / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
30 d'agost 2023 - 14:25 Actualitzat: 31 d'agost 2023 - 09:15

L'home armat i atrinxerat en un domicili d'Alzira ha assassinat l’exparella i després s’ha suïcidat. La parella estava en tràmits de separació després de dotze anys de matrimoni. Segons ha confirmat la Delegació del Govern, la Policia Nacional ha trobat els cossos de la dona de 58 anys i de l’exmarit, d’uns 70, durant l'operació policial desenvolupada des d'aquest matí a la zona.

Segons han informat fonts del cos, l'home, un agent de la Policia Nacional retirat o jubilat, havia pres la decisió d'atrinxerar-se i prendre ostatges en el moment en què l'exdona havia acudit a l'habitatge. Segons la versió de la família, ella havia anat a la casa amb un fill —fruit d'una altra relació— a arreplegar roba i estris que necessitava.

Encara que la xifra exacta d'ostatges no havia sigut precisada, se sabia que inicialment havia retingut al fill de la dona i posteriorment l'havia deixat eixir de l'habitatge. Les mateixes fonts han indicat que s'havien sentit tres o quatre trets. El grup d'homicidis de la brigada provincial de la policia judicial de València s'ha fet càrrec de la investigació per a l'esclariment total dels fets.

Segons ha informat la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, l’home no ha respost als requeriments dels negociadors en tota la jornada. També ha avançat que no constaven amenaces o incidents previs entre la parella i no hi havia cap alerta de protecció en el sistema VioGén. 

"Sembla que és una parella que havia passat un procés de separació. Estem pendents de la identificació dels cossos. Quan es puga confirmar que efectivament és la parella, passarem tota la informació a la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere", ha afegit. Bernabé no ha aclarit si l'exagent s'ha pogut suïcidar després de cometre el crim, encara que ha dit que "les detonacions s'han sentit al principi" i "tot apunta" que es tracta d'un assassinat.

La Generalitat havia convocat un minut de silenci aquest dijous a les 10:00 hores enfront del Palau de la Generalitat en senyal de rebuig pel crim, però l'ha suspés a l'espera que es confirme oficialment que es tracta d'un assassinat masclista. A través de les xarxes socials, la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha expressat la seua “condemna rotunda” a l’assassinat i ha traslladat el seu compromís “amb l’erradicació de la violència sobre la dona”. 

Si es confirma que es tracta d'un crim masclista, les víctimes de violència de gènere ascendirien a quaranta enguany, 1.224 des que van començar a comptabilitzar-se el 2003. 

També et pot interessar

stats