Un home arranca la bandera LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Albaida i hi posa la franquista

Un vídeo a les xarxes socials captura l'acte vandàlic en què l’individu trau les banderes del balcó de la casa consistorial

Un home penja una bandera preconstitucional a l'entrada de l'Ajuntament d'Albaida
Un home penja una bandera preconstitucional a l'entrada de l'Ajuntament d'Albaida
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de juliol 2023 - 21:00 Actualitzat: 02 de juliol 2023 - 22:32

Un home va escalar aquest dissabte a la matinada al balcó de la casa consistorial d’Albaida per a retirar les dues banderes LGTBIQ+ que penjaven a la façana de l’edifici coincidint amb les celebracions de l’Orgull. Prèviament, havia posat una bandera franquista al costat de l'entrada a l’edifici.

Un vídeo penjat a les xarxes socials captura el moment en què l’individu trau les banderes i les llança al carrer. Els agents el van detindre tot i que ha quedat en llibertat. S'hi han obert diligències per un possible delicte d'odi. 

Segons ha confirmat Alejandro Quilis, alcalde d’Albaida, a À Punt Notícies l’autor dels fets és un veí del municipi que aquest dissabte a les 22:30 hores ja va intentar penjar a l’edifici la bandera preconstitucional. En presenciar els fets, la Policia Local va advertir-lo d’un possible delicte de desobediència a l’autoritat. Quatre hores més tard l’home va aprofitar un servei de la policia per a escalar fins al balcó del consistori i cometre l’acte.

Aquest acte arriba poc després de la polèmica que va sacsejar la localitat de Nàquera (Camp de Túria), on el pacte de govern entre Vox i PP va suposar la retirada de les banderes LGTBI dels edificis oficials. Una decisió que va trobar un fort rebuig al carrer amb l’organització d’una marxa de l’Orgull multitudinària.

Els agents el van detindre tot i que ha quedat en llibertat. S'hi han obert diligències per un possible delicte d'odi i per desobeir l’autoritat. Demà les banderes LGTBIQ+ tornaran a lluir al consistori.

També et pot interessar

stats