Un informe qüestiona l’autoria del que es considera primer atac de llops a bestiar a la Comunitat Valenciana
Les ferides són “poc habituals” en aquesta mena d’atacs i són atribuïbles a gossos assilvestrats
L'informe tècnic elaborat sobre la mort d'una desena d'ovelles el mes de gener a Ares dels Oms (Serrans) no determina de manera concloent si l'atac va ser de llops o de gossos assilvestrats. No obstant això, assenyala que el tipus de ferides que presentaven els cadàvers són "molt poc habituals" en els atacs a bestiar protagonitzats per llops.
La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori va encarregar al Ministeri per a la Transició Ecològica un informe per a dilucidar si l'autoria de la depredació podia atribuir-se a llops o gossos assilvestrats.
Els tècnics del Ministeri, amb el personal de la Generalitat i veterinaris de la Universitat CEU Cardenal Herrera, van realitzar una necròpsia parcial sobre dos dels cadàvers al Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler.
Les conclusions de l'informe revelen que, després de l'examen de les ferides que presentaven els cadàvers estudiats, no es pot discernir "de manera indubtable" si l'autoria dels atacs va ser de llops o cans.
Les lesions localitzades en les glàndules mamàries, així com les ferides en les extremitats davanteres i els flancs són "molt poc habituals en els atacs a bestiar protagonitzats per llops". A més, l’informe exposa que en el cas dels gossos, els patrons d'atac més habituals són les lesions heterogènies en parts mòbils i teixits blans com les orelles o les mamelles.