Un joc de Las Naves i la UPV recorre els murals dedicats a científiques a València
Aquest joc de geocaching amaga un premi per a qui siga capaç d’endevinar les proves que s’amaguen en cada mural de Dones de Ciència
Un joc de geocaching permetrà fer un recorregut pels murals de la iniciativa de la Universitat Politècnica de València (UPV) Dones de Ciència.
El geocaching és un joc d’exterior en què un jugador o jugadora amaga un objecte en unes coordenades determinades, les publica i la resta de jugadors i jugadores han de trobar l’objecte amagat mitjançant un GPS o un dispositiu amb tecnologia de geolocalització, explica el tècnic de laboratori de la UPV Ricardo Pérez.
Concretament permet fer un recorregut per cinc dels 25 murals dedicats a científiques a València dins del projecte de la UPV Dones de Ciència. Qui participe en el joc haurà d’anar contestant una sèrie de preguntes i, quan tinga el resultat, els serà revelada la ubicació del tresor amagat, indica Pérez.
És una manera divertida, i diferent, de descobrir i visibilitzar el paper tan important que moltes dones tenen, i han tingut, en les diverses disciplines científiques.
En l'actualitat hi ha més de tres milions d'objectes amagats per tot el món però, a partir de demà, gràcies al projecte Dones de Ciència, n'hi haurà un altre més a la ciutat de València.
La UPV i Les Naus han llançat este geocaching coincidint amb la celebració aquest divendres del Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència per a retre homenatge a totes les dones científiques, que se celebra cada 11 de febrer. N'hi haurà un altre més a la ciutat de València.