Un jutjat tramita la declaració de defunció d'Antonio Anglés, a petició de la família

Considerat l'autor material del triple crim de les xiquetes d’Alcasser, està desaparegut des de 1993

En imatge, l'antiga fitxa policial d'Antonio Anglés
En imatge, l'antiga fitxa policial d'Antonio Anglés / À Punt NTC

El jutjat de primera instància i instrucció número 5 de Catarroja (Horta Sud) està tramitant la declaració de defunció del pròfug Antonio Anglés, considerat l'autor material del segrest, violació i assassinat de les tres xiquetes d'Alcàsser —Miriam García, Desirée Hernández i Toñi Gómez—, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Les tres xiquetes, de 14 i 15 anys, van ser assassinades el 1992 i es considera a Anglés l'autor material del triple crim, pel qual ja es va condemnar a Miguel Ricart a 170 anys de presó. Ricart va eixir de presó el 2013 després de desactivar-se la doctrina Parot, mentre que a Anglés, la responsabilitat penal del qual no s'extingirà fins a desembre de 2029, se li va perdre la pista en 1993 en la badia de Dublín, quan suposadament viatjava com a polissó en un vaixell.

El jutjat, a sol·licitud de la família d'Anglés, ha iniciat aquest procediment i es troba a l'espera que el jutjat d'instrucció número 6 d'Alzira, instructor del cas Alcàsser, i que manté oberta una peça sobre el pròfug, informe sobre l'assumpte.

L'associació Laxshmi per a la lluita contra el crim i la prevenció, personada com a acció popular en el cas, ha mostrat la seua oposició al fet que es declare la defunció legal d'Anglés si no apareixen proves evidents i inequívoques de la seua mort, i reclama a l'instructor que mantinga oberta la causa. Segons l'escrit al jutjat, per a aquesta mena de casos "existeix la figura legal de la declaració d'absència, amb què els familiars poden gestionar qüestions patrimonials sense necessitat de declarar morta la persona".

El novembre de 2021 la Policia Nacional i l'Europol van reactivar la cerca d'Anglés, un procediment habitual que segueixen les forces i cossos de seguretat amb persones amb orde de cerca per diferents delictes i en el qual, cada cert temps, es tornen a activar les requisitòries que obren en la causa.

També et pot interessar

stats