Directes
Ara en la televisió
TERRITORI EN CONCERT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Un mapa recull les víctimes dels crims d'odi a Espanya entre 1990 i 2020

Aquest projecte es va llançar per primera vegada en 2015 i reforça la campanya "La lluita continua" que gira al voltant de l'assassinat de Guillem Agulló.

Un mapa recull les víctimes dels crims d'odi a Espanya entre 1990 i 2020

L'aporofòbia i el racisme són els crims d'odi més comesos a Espanya. Qui ho diu és el periodista valencià Miquel Ramos, un dels dos autors del projecte Crímenes de odio. L'actualització del projecte s'ha publicat aquest dimarts i recull els crims d'odi amb resultat de mort comesos a l'Estat espanyol entre 1990 i 2020. En conjunt, la base de dades recull 101 casos amb 103 víctimes que hem pogut identificar, contrastar, classificar per tipologia i documentar. I l'actualització del mapa ha estat coordinada amb Sos Racisme del País Valencià.

Aquest projecte es va llançar per primera vegada en 2015 i l'actualització feta pública ara reforça la campanya "La lluita continua" que gira al voltant de l'assassinat de Guillem Agulló.

Ramos defensa la rellevància d'aquesta iniciativa. "El projecte és important perquè posa en relleu com són de perillosos els discursos d'odi que hui estan normalitzats i blanquejats sovint com una opinió més en els mitjans de comunicació i en la política", explica. Es tracta, en definitiva, d'un projecte de sensibilització i que també "vol fer memòria" d'aquestes víctimes, els casos més extrems d'uns delictes que afecten molta més gent.

La recopilació inclou un mapa on es localitzen els casos classificats per la identitat de la víctima, la data i el lloc on van succeir els fets, la tipologia, la sentència i el delicte. També inclou un glossari de conceptes derivat de la normativa internacional. Pots consultar el projecte ací

També et pot interessar