Un Orgull "més reivindicatiu que mai" clama a València contra l'"espiral d'odi" i els atacs al col·lectiu LGTBI

El centre de la ciutat s'ompli de manifestants que recorden que els drets no estan garantits

Manifestació de l'orgull a València
Manifestació de l'orgull a València / Robert Solsona (Europa Press)

El centre de València s'ha omplit este divendres —amb una participació de més de 15.000 persones, segons la delegació del govern espanyol— de banderes arc de Sant Martí i pancartes reivindicatives per a reclamar en la manifestació de l'Orgull 2024 els drets de les persones LGTBIQ+ i exigir que no es retalle tot el que ha conquistat un col·lectiu que hui és, "més que mai, orgull i resistència". Una manifestació "més reivindicativa que mai" ha clamat contra l'"espiral d'odi" cap al col·lectiu, per a denunciar els "atacs als valors democràtics" i posar de manifest que són "moltes més les persones que defensen la igualtat i el respecte enfront de l'odi i la LGTBI-fòbia".

La marxa, que ha convocat el col·lectiu Lambda i a la qual donen suport més de cinquanta entitats socials, sindicats i partits, ha partit minuts abans de les 20.00 hores del passeig de l'Albereda, darrere de la pancarta amb el lema "Pels nostres drets, Orgull i resistència", i té entre els participants el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Després de recórrer l'artèria comercial de la ciutat, acabarà a la plaça de l'Ajuntament, on habitualment se celebrava una festa i enguany hi haurà una concentració per a protestar per "les retallades en drets LGTBIQ+ pels governs del PP" i reivindicar que no perdran els drets conquistats.

Un dels cartells de la manifestació
Un dels cartells de la manifestació / À Punt NTC

Enfront de l'edifici consistorial, on enguany no s'ha penjat la bandera arc de Sant Martí a la façana, però sí que s'ha il·luminat, es llegirà el manifest amb les reivindicacions d'un col·lectiu que va celebrar la primera marxa a València fa 45 anys, el juny del 1979.

El caràcter festiu d'anys anteriors ha quedat substituït enguany per la protesta, de manera que no hi ha carrosses d'empreses i discoteques en la desfilada, i només hi participen dos autobusos dels partits de l'oposició, el PSPV i Compromís.

També et pot interessar

stats