Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Un pigment present a les Salines de Santa Pola demostra capacitat anticancerígena

Limita el metabolisme i la capacitat de creixement de les cèl·lules tumorals, però no té cap efecte negatiu en les sanes

Les Salines de Santa Pola, al Baix Vinalopó / À Punt NTC

Un pigment present a les Salines de Santa Pola (Baix Vinalopó) ha demostrat tindre capacitat anticancerígena, segons un estudi fet per investigadors de la Universitat d'Alacant i de l'Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica. És un primer pas de la ciència espanyola en la lluita contra el càncer amb substàncies naturals. El pigment té una activitat antioxidant 300 vegades superior a la d'altres antioxidants i limita el creixement i la reproducció de les cèl·lules malaltes. De moment, els estudis s'han fet amb diferents tipus de càncer de pit i els investigadors han pogut comprovar l'efecte d'aquest pigment en grups de cèl·lules afectades i en teixit mamari sa.

Rosa María Martínez, biòloga i directora del grup d'investigació, ha explicat que "la conclusió dels resultats finals de l'estudi és que, d'alguna manera, el pigment limita el metabolisme i la capacitat de creixement de les cèl·lules tumorals, mentre que no tenia cap efecte negatiu en les sanes".

Una troballa que, a més, implica l'ús en biomedicina d'elements naturals que no són perjudicials per a l'organisme. Ara els investigadors es plantegen l'ampliació de les línies d'estudi amb altres tipus de tumors i en teixits de biòpsies. "Hem de determinar si pot ser utilitzat o no com una estratègia alternativa als tractaments actuals, o almenys complementària", ha afegit Martínez, qui vol estudiar ara quin és l'efecte en altres tipus de càncer.

L'objectiu final és dissenyar protocols de tractament per a començar els estudis amb animals abans d'arribar a l'ús clínic amb pacients.

el Baix Vinalopó Ciència

També et pot interessar