Un projecte valencià crea bosses d'un nou material per a transportar aigua per la mar

L’institut del plàstic Aimplas investiga un nou teixit sostenible i útil en cas de sequera

Una de les bosses del projecte d'investigació que pretén crear una alternativa als vaixells cisterna
Una de les bosses del projecte d'investigació que pretén crear una alternativa als vaixells cisterna / Aimplas

Bosses per a transportar aigua dolça per la mar, igual de resistents i impermeables, però més sostenibles. És l’innovador projecte en el qual treballa l’Institut Tecnològic del Plàstic, Aimplas, per a trobar una alternativa al PVC, segons informen des d’esta entitat. Es tracta d’una investigació dirigida a la producció de teixits recoberts amb una substància plàstica. Amb el projecte europeu Tarpaulife, Aimplas pretén fabricar teixits de grans superfícies que podrien ser competitius, quant als costos, amb els teixits actuals recoberts de PVC.

A més, estos teixits per a les grans superfícies que s’investiguen en l’institut valencià mantindrien les propietats que presenten les bosses de PVC, com la resistència, la flexibilitat i la impermeabilitat, però amb un impacte mediambiental menor, com remarquen fonts d’Aimplas.

Este nou material servirà per fabricar bosses per a transportar grans quantitats d’aigua dolça per la mar, encara que el teixit innovador en què treballa Aimplas, més sostenible i reciclable, es pot aplicar en més productes, com les lones dels camions o les cobertes. Si prospera la iniciativa, el nou teixit permetria transportar aigua en bosses en lloc de vaixells cisterna.

Un prototip de bossa, amb el nou teixit creat a Aimplas, i que pot servir per a transportar aigua dolça a través de la mar
Un prototip de bossa, amb el nou teixit creat a Aimplas, i que pot servir per a transportar aigua dolça a través de la mar / Aimplas

De manera que esta iniciativa està pensada, principalment, per a transportar aigua de zones que en disposen i que estan relativament prop d’unes altres on en fa falta en episodis de sequera, quan hi ha un increment de la demanda d’aigua pel turisme o per a donar resposta, fins i tot, a situacions d'emergència.

Este projecte d’investigació, que coordina Rina Consulting i està finançat pel programa europeu Life, també contempla la reproducció dels resultats en altres sectors; en concret, per a la producció de lones ecològiques per a camions, segons concreten des d’Aimplas. 

També et pot interessar

stats