Un reportatge d'À Punt sobre cosmeticorèxia, Premi de Periodisme Sociosanitari 2024

La peça audiovisual de la sèrie "En context", a càrrec dels periodistes Sílvia Aucejo i Paco Miguel, ha sigut una de les distingides enguany per l'Associació de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana

La cosmètica no és un joc
La cosmètica no és un joc / À Punt NTC

Un reportatge audiovisual dels informatius d'À Punt és un dels distingits en els Premis de Periodisme Sociosanitari 2024 que atorga anualment l'Associació de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana (ADSCV). L'entitat ha informat en un comunicat del veredicte del certamen, a què es presentaven vint candidatures.

La peça de la televisió autonòmica guardonada amb el premi al millor treball periodístic de 2024 pertany a la secció de reportatges en profunditat "En context", que s'emet cada diumenge en l'informatiu del migdia i està a càrrec dels periodistes Sílvia Aucejo i Paco Miguel. Sota el títol La cosmètica no és un joc, aborda l'auge de la cosmeticorèxia, una nova addicció que està calant entre els menors per la cura de la pell. Es pot veure en l'enllaç següent.

Els periodistes Paco Miguel y Silvia Aucejo, en la redacció d'À Punt
Els periodistes Paco Miguel y Silvia Aucejo, en la redacció d'À Punt / À Punt

El jurat de l'ADSCV ha destacat en el veredicte l'elecció d'un dels temes que més preocupen els professionals sanitaris, la promoció en xarxes socials de productes i pseudoteràpies i com això afecta la població més jove. També ha subratllat la inclusió en el reportatge de nombrosos recursos periodístics (presentació i narració audiovisual, entrevistes a distints professionals, documentació o infografia).

A més d'este reportatge d'À Punt, ha resultat distingit en la huitena convocatòria dels Premis de Periodisme Sociosanitari 2024 el periodista de La Vanguardia Salvador Enguix, que rep el reconeixement a la millor trajectòria professional.

La gala de lliurament dels guardons se celebrarà al Palau de l'Exposició de València el pròxim 7 de novembre, en un acte emmarcat dins de la celebració de la capitalitat verda europea, a la qual l'ADSCV es va adherir el passat febrer.

També et pot interessar

stats