Directes
Ara en la televisió
GRADA 20:30
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DE LA NIT

Un total de 172 metges s'han incorporat des de febrer a zones de difícil cobertura

La norma recull incentius per a facilitar la incorporació de professionals en punts del territori i departaments que tenen dificultats per a completar plantilles

Metges que treballaran en zones de difícil cobertura / GVA

Un total de 172 metges s'han incorporat des de febrer a zones de difícil cobertura. El balanç l'ha fet este divendres la Conselleria de Sanitat en un comunicat. El decret, de 21 de febrer, recull incentius i garanties per a facilitar la incorporació de professionals en punts del territori i departaments que tenen dificultats per a completar plantilles.

Sanitat ha detallat el destí d'estos metges: 18 s'incorporen a zones de difícil cobertura de Castelló, 17 especialistes han triat zones de València i 137, d'Alacant. En concret, el departament de salut de Vinaròs comptarà enguany amb 18 nous especialistes; a Requena se n'incorporen 10; 7, a l'hospital d'Ontinyent; a Dénia, 37 professionals; 13, a Elda; a Torrevella, 57 i a Oriola, 30 especialistes.

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, s'ha mostrat satisfet amb l'impacte de la norma. Ha remarcat també que Sanitat s'està treballant “intensament per a pal·liar el problema de dèficit de professionals que afecta tot el territori nacional”. “Per això, hem posat en marxa mesures incentivadores, que tenen un efecte molt positiu per a atraure talent i fidelitzar els professionals del nostre sistema de salut”, ha afegit.

El decret, en tot cas, va arribar acompanyat de crítiques. Els sindicats Satse, CCOO, UGT, CSIF, CESM-SAE i Intersindical Salut van mostrar el seu rebuig a la norma en considerar que modifica "substancialment" i de "manera unilateral" les condicions laborals del personal, ja que aborda qüestions com la mobilitat geogràfica, els processos de selecció del personal o la progressió de grau de carrera professional; unes matèries que són "d'obligatòria negociació", d'acord amb la normativa. Els partits de l'oposició política, per la seua banda, també van mostrar-se crítics en l'organització de macroàrees sanitàries.