Un total de 720 migrants han arribat enguany en pasteres a la Comunitat Valenciana

La xifra suposa un fort creixement en comparació amb les dades del 2022 tot i que no arriba a les dels anys de la pandèmia

Migrants atesos a la seua arribada al port d'Alacant
Migrants atesos en arribar al port d'Alacant / Creu Roja

En pocs dies acaba un any intens en l'arribada de migrants a la Comunitat Valenciana. Fins al 13 de desembre Creu Roja va atendre 720 persones arribades en pasteres o interceptades a la mar, segons les dades facilitades per l'ONG. Creu Roja ha fet de moment 52 intervencions, sempre segons les esmentades fonts.

Aquesta dada no és la major del registre històric, atés que durant l'any 2020 van arribar 924 migrants a les costes del sud de la Comunitat Valenciana i al llarg del 2021 la xifra es va situar en 859. Però sí que suposa un fort increment en la comparació amb l'any passat, quan es van rescatar 410 persones de la mar. L'arribada de pasteres a les costes alacantines es va iniciar el 2007.

Els menors ja suposen el 10%

Destaca en la xifra d'arribades, la creixent presència de menors i dones. Així, en les intervencions Creu Roja va atendre 60 homes menors d'edat i deu dones de menys de díhuit anys. Aquestes dades representen el 9,7% del total de migrants atesos per l'organització humanitària. Igualment, entre els migrants hi havia 31 dones adultes, dada que representa el 5,7% del total.

Les dures condicions del viatge en pastera, finalment, va suposar que setze dels migrants atesos per Creu Roja en les diferents intervencions d'enguany hagen necessitat que els traslladaren a l'hospital.

També et pot interessar

stats