Directes
Ara en la televisió
BAMBANT PER CASA

Una app mòbil, la nova aliada dels metges davant d’agressions

L'aplicació, a més d'incloure un botó del pànic, permetrà a la policia escoltar la conversa i valorar si és necessària la seua actuació.

Nova aplicació mòbil per a enviar alertes de perill a la Policia

Encara que tenen rang d'autoritat pública, els metges encara pateixen amenaces i agressions per part de pacients o els seus familiars, una situació que, d'ací a poc temps ,s'intentarà pal·liar amb una nova aplicació en el telèfon mòbil que, a través d'un botó del pànic, alertarà la Policia. Aquesta nova mesura, que en un termini de dos a tres mesos podran tindre els facultatius valencians, se sumarà a altres de les quals ja disposen, com ara botons d'emergència situats en les taulales de treball o en els ordinadors que poden prémer quan es veuen en una situació de perill.

El vicepresident del Col·legi de Metges de València, Pedro Juan Ibor, ha explicat que es tracta d'una mesura en l'àmbit estatal que ara està en fase de proves i que va nàixer d'un acord entre el Consell General de Metges i els ministeris de Sanitat i de l'Interior. Només a les comarques de València, s'han registrat des del 16 de març de 2018 un total de vint-i-tres agressions a metges i quinze d'elles s'han denunciat a través d'una nova plataforma inclosa en el web del col·legi valencià de Metges.

Es tracta d'un sistema pioner que, després de rebre la denúncia del metge, activa el procés i, en un termini de 24 hores, es contacta amb el facultatiu i els serveis jurídics de l'entitat col·legial inicien la denúncia en nom seu.

La nova aplicació, denominada Alertcops, a més d'incloure un botó del pànic que podrà prémer el metge en una situació de perill, permetrà a la Policia escoltar la conversa que manté el facultatiu amb el seu pacient i valorar si és necessària la seua actuació. Servirà especialment en els casos on els metges han d'acudir a un domicili a realitzar l’assistència sanitària, ja que poden activar-la abans d'arribar al lloc i gravar la conversa, i prémer-lo si consideren que hi pot haver una situació de perill.

Entre els metges hi ha posicions oposades davant d’aquesta nova aplicació; mentre alguns la consideren una "bona mesura", uns altres creuen que és "una ximpleria" que no servirà perquè la Policia arribe a temps si es pateix una agressió. Per al president de la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària a la Comunitat Valenciana, Vicente Gasull, la nova app és una "bona mesura", encara que considera que l'ideal és que no es donaren aquestes circumstàncies i "es valorara la labor del professional".

També et pot interessar