Una avaria en els senyals de trens a València causa retards en Rodalia i Alta Velocitat

La incidència, almenys la tercera significativa d’esta setmana, es registrava en hora punta i quan alguns usuaris se n'anaven de vacances

Els retards d'este divendres han afectat tant els usuaris de rodalies com alguns de llarg recorregut dels trens amb destinació València
Els retards d'este divendres han afectat tant els usuaris de Rodalia com alguns de llarg recorregut dels trens amb destinació València / À Punt NTC

Una nova avaria en el sistema de senyalització dels trens a l’entrada de València ha tornat a complicar els desplaçaments este divendres a primera hora del matí. Entre els afectats, a més dels nombrosos usuaris que pugen al tren per a anar a treballar, molts es disposaven a iniciar les vacances.

L’avaria, que ha afectat fins a cinc línies de Rodalia i alguns trens de llarg recorregut amb destinació València-Joaquim Sorolla, s’ha solucionat cap a les 8:50 hores del matí, vora una hora després que Renfe la confirmara en les seues xarxes socials.

Renfe assegurava que la incidència causava retards de vint minuts aproximament, però alguns viatgers de Rodalia denunciaven a través de la xarxa social X que arribaven a la seua destinació fins i tot una hora després del que estava programat.

Concretament, l’avaria afectava els trens de Rodalia que circulaven entre València Nord i Alfafar i València - Font de Sant Lluís, fet que generava un embossament a l’entrada de la ciutat i causava retards en les línies C1, C2, C3, C5 i C6 de Rodalia.

Per l’hora en què s’ha produït, l’avaria afectava trens que solen anar plens, donat que coincidia amb l’inici de la jornada laboral. El fet de ser un divendres a les portes d'agost, el mes vacacional per excel·lència, feia que alguns usuaris afectats es disposaren a desplaçar-se per este motiu. Els retards, a més, han fet que alguns combois de Rodalia anaren de gom a gom, com denunciaven alguns viatgers en xarxes socials.

L’avaria s’ha registrat tot just la mateixa setmana en què s’han repetit les incidències entre els trens que unien la Comunitat Valenciana amb Madrid. De fet, este dimecres una incidència a l’estació de Madrid Chamartín - Clara Campoamor bloquejava durant diverses hores la circulació de molts trens. El problema va repercutir sobre milers de viatgers, molts d’ells valencians.

Esta incidència es donava només dos dies després que, en la mateixa estació de Madrid, una altra avaria retardara l’arribada i l'eixida dels trens d’operadores d’alta velocitat que tenien com a origen o destinació la Comunitat Valenciana.

Precisament, el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, demanava hui disculpes per les "incidències" succeïdes estos dies en l'estació de ferrocarril de Chamartín, que està patint "situacions complicades".

“Més enllà de les incidències de diversa índole que estem veient estos dies a Chamartín, l'estació està clarament infradimensionada per al trànsit que té”, assegurava Puente en la xarxa social X.

El ministre de Transports explicava que, de gener a maig del 2019, van passar per Chamartín 1.363.030 viatgers "sense obres", mentre que en el mateix període del 2024 "i coincidint amb les obres d'ampliació", han passat per l'estació 5.832.461 viatgers. En este sentit afegia: "Les obres, a mesura òbriguen nous mòduls, alleujaran molt la situació i hi haurà menys incidències”.

També et pot interessar

stats