Com pot ser una ciutat climàticament neutra?
València és una de les cent urbs europees que volen aconseguir la neutralitat climàtica en 2030
València és una de les 100 ciutats europees que volen aconseguir la neutralitat climàtica en 2030. El tècnic de la Fundació Clima i Energia, Alejandro Gómez, explica que per a aconseguir-ho, els municipis han de reduir dràsticament les emissions d’efecte hivernacle entre un 85% i 90%.
Per assolir la reducció d’emissions cal canviar la mobilitat, amb un model més sostenible i que aposte pel transport públic, la bicicleta i fins i tot a peu. “La mobilitat actualment representa el 60% de les emissions de la ciutat” apunta Gómez.
A més hi ha plans per a introduir energies renovables i millorar l'eficiència energètica en els edificis o en el tractament de residus. Precisament aquests dies a València se celebra una reunió entre diverses ciutats europees implicades en la neutralitat climàtica.
“Sí que és possible obtindre una neutralitat climàtica en 2030 amb molta ambició que s’ha d’aconseguir amb els esforços de tota la societat. Entre 2007 i 2019 les emissions s’han reduït un 31%”, assegura l’expert.
Els beneficis d'eixa neutralitat es noten en la salut de les persones i també de l'entorn urbà. Sevilla, Valladolid, Madrid o Barcelona són altres ciutats implicades en eixa reducció d'emissions davant del ràpid avanç del canvi climàtic.