Una concentració reclama a València mesures "eficaces" per a acabar amb el "terrorisme masclista": "Està fallant tot"

La convocatòria, que impulsa la Coordinadora Feminista de València, ha tingut lloc este dimecres de vesprada a la plaça de l'Ajuntament

Concentració valencia contra els últims assassinats masclistes
Concentració valencia contra els últims assassinats masclistes / Europa Press

Una concentració contra el "terrorisme masclista" i els últims assassinats per violència de gènere ha reclamat este dimecres a València mesures "eficaces" a les diferents institucions i a la justícia per a lluitar contra esta plaga i ha advertit que en estes situacions està "fallant tot el sistema judicial". També ha carregat contra el govern valencià i el president de la Generalitat, Carlos Mazón (PP), a qui ha acusat de "portar avant l'agenda política de Vox", un partit "enemic de les dones i de la seua llibertat".

La convocatòria, que impulsa la Coordinadora Feminista de València, ha sigut este dimecres de vesprada a la plaça de l'Ajuntament, amb els lemes "Violència masclista: autodefensa feminista" i "Ens volem vives i lliures", on s'han congregat desenes de persones que han protestat amb un "minut de soroll" —en comptes d'un minut de silenci—, per al qual han utilitzat xiulets i cassoles.

Els assistents han mostrat cartells i pancartes amb els lemes "Fartes de la cultura de la violació", "Fartes de judicatura masclista" i "Fartes de la violència vicària", i han cridat consignes com "No és violència intrafamiliar, és terrorisme masclista", "Fora masclistes dels institucions", "Negar el terrorisme masclista mata" i "Ja n'hi ha prou de justícia patriarcal", i han reclamat la dimissió de l'alcaldessa de València, María José Catalá.

La concentració té lloc dies després que el Ministeri d'Igualtat ha elevat a dènou les dones i a nou els menors assassinats per violència masclista, després de confirmar els casos de Las Pedroñeras (Conca), Fuengirola (Màlaga) i Granada. Així, les dones presumptament assassinades per la parella o exparella des del 2003, quan van començar a recaptar-se dades, són 1.263 i 62 els xiquets, des del 2013.

La portaveu de la Coordinadora Feminista de València, Cándida Barroso, en declaracions als mitjans, ha considerat que "no és rebedor" que dones "amb fills i que han fixat la seua vida" siguen assassinades i, en este sentit, ha advertit que està "fallant tot el sistema judicial", al mateix temps que ha carregat contra el "masclisme arrelat en la judicatura".

També ha fet referència a la condemna a nou anys i mig de presó a un home acusat d'intentar matar la seua exparella a punyalades el 8 de març del 2021, Dia Internacional de la Dona, a Massamagrell. Sobre este cas s'ha mostrat "al·lucinada" que no l'hagen condemnat per "intent d'assassinat". "Això no pot ser. Tenim moltes normes, moltes lleis, però no es compleixen", ha recalcat.

També et pot interessar

stats