Una dona morta i cinc ferits a Madrid per la caiguda d’un arbre

La borrasca Ciarán ha provocat cancel·lació de vols i trens i ha afectat la circulació entre ciutats

Agents de policia local de Madrid, al costat de l'arbre que ha caigut sobre un pas de vianants per la borrasca Ciarán
Agents de policia local de Madrid, al costat de l'arbre que ha caigut sobre un pas de vianants per la borrasca Ciarán / Matias Chiofalo / Europa Press

Una dona ha mort i altres cinc han resultat ferides aquest dijous a Madrid per la caiguda d’un arbre a causa de la borrasca Ciarán, que colpeja tot el país amb ratxes huracanades per damunt de 160 km/h, pluges intenses i ones de nou metres. 

A més de la caiguda d’arbres, el vent ha obligat a cancel·lar díhuit vols als aeroports de Madrid, Bilbao, Astúries, Vigo, la Corunya i Santander. També hi ha hagut diverses incidències en els serveis ferroviaris de Galícia, Astúries, Cantàbria i el País Basc. Un dels vols s’ha desviat de Madrid a Alacant per un vent creuat.

En comunicació ferroviària, a la Comunitat Valenciana les fortes ratxes han obligat a interrompre fins a les 16:00 hores els trens de rodalies entre les estacions de Bunyol i Utiel, el servei entre Sogorb i Terol, i el servei de mitjana distància a Xàtiva i Alcoi, segons fonts de Renfe, que assenyalen que en els tres casos s'han programat plans alternatius per carretera.

En la resta d’Espanya, Galícia ha interromput la circulació entre Ourense i Vigo; a Cantàbria, s'ha suprimit el tram de Reinosa a Bárcena; a Astúries, s'ha interromput la circulació en Pravia i Trubia, i a Bilbao, es troba interceptada la circulació des de primera hora del matí entre Balsameda i Zaramillo.

El vent ha bufat amb força a Astúries, on van aconseguir velocitats màximes de fins a 168 quilòmetres per hora que van causar més de 70 incidències viàries i a Cantàbria, fins a 79 successos, dels quals 55 han sigut per caiguda d'arbres i branques pel vent. Galícia ha sigut la més afectada per la borrasca i ha registrat més de 556 incidències, sobretot a les carreteres per arbres i branques que han caigut, pals i cables en vies de circulació i senyals de trànsit desplaçats.

Les precipitacions han sigut protagonistes al Pirineu aragonés, amb més de cent litres per metre quadrat, la qual cosa ha obligat al Servei Provincial d'Extinció d'Incendis i Salvaments (SPEIS) del parc de Sabiñánigo (Osca) a desallotjar dues bordes aïllades que havien quedat envoltades d'aigua a Castiello de Jaca.

També et pot interessar

stats