Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN

Una empresa de Villena crea un guant que detecta el pàrkinson en cinc minuts

La seua comercialització està prevista per a 2025, i podria ajudar a reduir les llistes d'espera i a millorar la qualitat de vida dels pacients

Una dona prova els guants que ajuden a detectar el parkinson / À Punt NTC

Només en cinc minuts els guanys desenvolupats per l’empresa de Villena (Alt Vanilopó) Diten Realities poden detectar si algú pateix Parkinson, una malaltia neurodegenerativa que afecta entre un 1 i un 2% dels majors de 60 anys. Si es compleixen les previsions, el producte es comercialitzarà a partir de 2025. 

Els guants tenen deu sensors connectats a cadascun dels dits de les mans que detecten els tipus de moviments que fem, i un algoritme matemàtic n’analitza el resultat, permetent saber, en només uns minuts, si el tremolor que pateix el o la pacient és conseqüència del Parkinson o es deu a alguna altra patologia. 

José Javier Hernández, Neuròleg i CEO de Diten Realities, explica en declaracions a À Punt que l’aparell té una efectivitat del 98%, i que augmentar la detecció precoç del Parkinson ajudaria a reduir les llistes d'espera i a millorar la qualitat de vida dels pacients. 

Aquest és el primer sistema patentat a tot el món que utilitza la intel·ligència artificial per a detectar una malaltia. L'objectiu seria, en un futur, poder compartir tota la informació que s'obté a través dels guants per a, a partir dels resultats, millorar l'efectivitat dels tractaments que s'apliquen en cada cas. Sabent quins tractaments han funcionat millor en cada pacient tractat prèviament, es pot preveure a quin tractament respondran millor els nous pacients. 

Darrere d’aquest innovador sistema de detecció precoç hi ha quatre anys de treball d’aquesta empresa de biotecnologia de Villena. Actualment, el projecte està en fase de buscar finançament per a testar-lo clínicament en tres hospitals i es preveu que a partir de 2025 es puga comercialitzar. 

l’Alt Vinalopó Ciència Tecnologia Sanitat

També et pot interessar