Una entitat de Borriana donarà tones de roba a migrants rescatats en el Mediterrani

La campanya Roba al rescat prepara 450 paquets de roba per a abrigar les persones que arriben per la mar

Un grup de voluntaris classificant roba
Un grup de voluntaris de l'entitat classifica la roba recollida / L'Aurora Grup de Suport

L'entitat borrianenca L'Aurora - Grups de Suport ha recollit tones de roba que es destinaran a equipar a persones rescatades en el Mediterrani central. Aquesta acció és part de la campanya Roba al rescat, que també dona suport logístic i organitzatiu per a diversos projectes humanitaris de tot Europa.

Aquesta entitat, que es va crear com a fórmula de suport a la flota de rescat civil humanitari, opera en els ports de Vinaròs, Benicarló i Borriana, i dona suport al treball d'embarcacions com ara Open Arms, Sea Watch o Louise Michel.

El mes passat reberen la petició de 450 lots de roba per a l'embarcació alemanya Sea Eye 4, així que iniciaren una crida. S'hi implicaren entitats i persones de diferents municipis castelloners, així com fabricants tèxtils alemanys i organitzacions socials de Madrid i Pamplona, que han aportat material i instal·lacions per a arreplegar-ho tot.

Ara que la campanya ha finalitzat, els equips de voluntaris de l'Aurora estan triant i classificant la roba que han recollit. Amb ella no només arribaran a confeccionar els 450 paquets demanats pel Sea Eye 4, sinó que preveuen un excedent que es destinarà a altres embarcacions d'ajuda humanitària, així com a altres organitzacions d'ajuda a persones vulnerables de Castelló i València.

També et pot interessar

stats