Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

Una investigadora valenciana lidera la primera xarxa europea sobre pressió arterial en menuts i adolescents

Hiperchildnet naix per a investigar i intercanviar coneixement a nivell europeu al voltant d'un problema que la investigadora alerta que s'han agreujat durant la pandèmia

Xiquetes en bicicleta

La investigadora valenciana Empar Lurbe, del Servei de Pediatria de l'Hospital General de València, serà l'encarregada de coordinar la primera xarxa europea d'investigació de la pressió arterial en xiquets i adolescents, Hiperchildnet, que naix per a investigar i intercanviar coneixement entre tots els actors involucrats en l'augment de la pressió arterial.

Es tracat d'un projecte europeu finançat en l'àmbit del programa Cost i del programa Horitzó 2020 de la Unió Europea en el qual participaran experts de renom internacional, investigadors clínics que inicien la seua carrera, pacients organismes reguladors, empreses de nutrició i farmacèutiques, així com fabricants de dispositius mèdics que se centraran en l'adquisició d'una compressió integral dels factors que afecten la pressió arterial elevada en xiquets per a proposar i implementar accions correctives i preventives tant a nivell global com local.

"Tots els membres d'aquesta xarxa, com els projectes d'investigació que es duguen a terme a nivell local, col·laboraran a través de la creació de grups de treball per a coordinar accions d'investigació, intercanviar coneixements científics i clínics, troballes d'investigació i millors pràctiques. I per a promoure els objectius d'investigació previstos, Hiperchildnet organitzarà conferències, seminaris, escoles de formació i produirà informes, estudis, guies, documents estratègics i plans d'acció per a avançar a contribuir a resoldre aquest desafiament", ha explicat Lurbe.

En col·laboració amb la Societat Europea d'Hipertensió, la investigadora ha establit mesures de prevenció i actuació per als problemes de pressió arterial, que s'han agreujat durant la pandèmia. De fet, segons ha constatat en les seues investigacions, la Covid-19 ha increment la incidència d'aquesta malaltia entre la població més jove.

"La falta d'activitat física, els patrons dietètics, així com l'estrès emocional són factors tots ells determinants en aquesta malaltia, que afecta el 30 per cent de la població adulta a nivell mundial", ha recordat la investigadora.

També et pot interessar